11 червня 2024: яке церковне свято, що не можна робити
Україна

11 червня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

11 червня, 09:11
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 11 червня, вшановують пам'ять святих апостолів Вартоломея й Варнави.

Що сьогодні за церковне свято

11 червня в церковному календарі – день пам’яті святих апостолів Вартоломея й Варнави. Святий апостол Варфоломій був родом із Кани Галілейської та одним із дванадцяти апостолів Христових. Господь Ісус Христос побачив у ньому "справжнього ізраїльтянина, в якому немає лукавства". Він разом з апостолом Филипом проповідував Євангеліє в Сирії та Малій Азії. Здійснив багато див і зцілив одержиму бісом дочку царя Полімія. Помер на хресті, ставши мучеником.

Святий апостол Варнава співпрацював з Варфоломієм у проповіді. Після прийняття Святого Духа випав жереб разом з апостолом Филипом проповідувати Євангеліє в Сирію і Малу Азію. Його сестра діва Маріамна супроводжувала його. Здійснили багато знамень, зцілили хворих та біснуватих. Засуджені на смерть через розп’яття. Помер на хресті.

Що не можна робити 11 червня

Заборонено сваритися, особливо подружній парі, тому що можна налякати своє щастя.

Не можна брати і давати гроші в борг — увесь рік будеш бідним.

Краще не збирати лікарські трави — їх отруює нечиста сила.

Народні прикмети і традиції на 11 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: ніч проти 11 червня тепла — до спекотного літа;
  • вранці хмари — до обіду піде дощ;
  • почути грім цього дня — до хорошої риболовлі;
  • над водою вранці туман стелиться — буде багато в лісі грибів.

Дуже важливо цього дня помиритися з тою людиною, з якою ви перебуваєте у сварці. Якщо у вас немає можливості зустрітися, можете зателефонувати. Але зробити це варто до заходу сонця, тільки тоді вчинок принесе у життя добробут.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 11 червня

Які сьогодні іменини: Варфоломій, Єфрем, Марія.

Талісманом людини, народженої 11 червня, є сардонікс. Напівдорогоцінний камінь, який має контрастні шари в своєму забарвленні. В давнину сардонікс вважали каменем шляху, тому його як оберіг носили мандрівники.

Який сьогодні день в Україні і світі

11 червня в Україні і світі Всесвітній день пам'яті домашніх тварин. Ця дата була започаткована, щоб дати можливість власникам домашніх тварин згадувати тих своїх улюбленців, які вже пішли з життя. Щороку припадає на другий вівторок червня.

Також 11 червня День Жака-Іва Кусто. Якщо ви хоча б трішки цікавитесь підводним світом, тоді це ім'я вам точно знайоме. Жак-Ів Кусто був великим мандрівником та поціновувачем природи, а ще режисером, фотографом, автором телевізійних передач і книжок про підводний світ. Саме цього дня 1910 року він народився у невеличкому французькому містечку під назвою Сент-Андре-де-Кюбзак. Згодом сім'я переїхала до Парижа і почала багато подорожувати. Юнак закінчив військово-морську академію, але через серйозну хворобу кишківника, через яку він все життя залишався дуже худим, не зміг служити в морській авіації.

А ще 11 червня Всесвітній день боротьби з раком передміхурової залози. Подія була створена для підвищення обізнаності про рак простати (передміхурової залози), сприяти ранній його діагностиці та лікуванню. У чоловіків цей рак є другим за поширеністю і саме завдяки вчасній діагностиці можна значно підвищити шанси людини на одужання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися