Українські прикордонники допомогли знайти картину, яку Інтерпол шукав майже 20 років
Україна

Українські прикордонники допомогли знайти картину, яку Інтерпол шукав майже 20 років

14 червня, 09:52
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники Житомирського прикордонного загону в рамках міжнародної взаємодії з протидії транскордонній злочинності допомогли знайти картину, яка багато років перебувала в розшуку Інтерполу.

Про це повідомила Держприкордонслужба

Оперативники прикордонного відомства України здобули інформацію та здійснили перевірку одного громадянина України. який раніше виїхав до Республіки Польща. За наявними даними він шукав клієнтів, аби продати картину Яна Линсена «Еліезер і Ребекка біля колодязя», датовану 1629 роком. Покупців також підшуковували і на території України.

Дана картина багато років перебувала в розшуку Інтерполу. 9 січня 2005 року її викрали із голландського Вестфрісського музею. Тоді загалом зникли 24 картини, а також 70 срібних експонатів. Багато з них досі не знайдені.

Прикордонні оперативники отримали достатньо відомостей, що вказували на здійснення протиправної діяльності підозрюваним.

Далі була забезпечена взаємодія між підрозділами Державної прикордонної служби України та Прикордонної варти Республіки Польща. Коли польські колеги підтвердили надану інформацію, прикордонники двох країн разом із представниками Королівства Нідерландів провели ряд спільних заходів.

У результаті реалізації розробленого плану за участі співробітників Державної прикордонної служби України та офіцера зв’язку при Посольстві Королівства Нідерландів викрадений витвір мистецтва вилучили.

Наразі громадянина України затримали, та обрали запобіжний захід у вигляді трьох місяців арешту. Йому висунули звинувачення. Розслідування у справі веде окружна прокуратура м. Кракова, Республіки Польща.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися