У Любомлі атовцю-епілептику відмовляли у ліках, бо не мав із собою 40 гривень
Волинь

У Любомлі атовцю-епілептику відмовляли у ліках, бо не мав із собою 40 гривень

20 травня 2016, 12:43
0
0
Сподобалось?
0

Вночі 19 травня у Територіальному медичному об’єднанні Любомльського та Шацького районів відмовляли у наданні допомоги атошнику з нападом епілепсії, бо його дружина через шоковий стан забула вдома гаманець. Потрібні для ін′єкції ліки коштували всього 40 гривень, пише видання Кордон.

36-річний Віктор Климюк, батько двох дітей, рік відслужив у зоні АТО. Коли у вересні 2015-го повернувся до рідного села Замлиння на Любомльщину, в нього почалася «психологічна ломка». Згодом уперше проявилася і епілепсія. 

Тієї ночі дружина Тетяна прокинулася й побачила, що Віктора нема поряд. Кинулася шукати.

«Коли знайшла його на підлозі, то дуже злякалась. Я раніше не бачила нападів епілепсії в нього. Його всього трусило. Шокована, ледь згадала номер, який потрібно набрати. «Швидка» з міста приїхала порівняно оперативно — через 20 хв. Медсестра оглянула його, виміряла пульс, надала необхідну першочергову медичну допомогу», — розказує дружина бійця журналісту.

З проблемами зіткнулись уже в лікарні. В стресовому стані жінка забула вдома гаманець. Віктору терміново потрібен був укол. Придбати усе необхідне серед ночі реально було тільки в лікарняній аптеці. Та аптекарка навідріз відмовилась видавати будь-що без готівки. Не допомогли ні слізні вмовляння, ні показане посвідчення учасника АТО, ні запевняння, що гроші родичі підвезуть уранці. Навіть коли черговий лікар особисто пішов просити в аптеці під власну відповідальність видати препарат, фармацевт довго впиралася. І лише коли Тетяна о 3-й ночі почала дзвонити любомльським волонтерам, щоб привезли ті 40 гривень, аптекар здалася. Видно, відчула, що «пахне смаленим».

Уранці, коли прийшли журналісти, в аптеці вже працювала інша зміна. Головлікар тероб’єднання Володимир Дибель (за сумісництвом депутат облради) у своєму коментарі виданню переклав відповідальність за ситуацію на дружину прибулого пацієнта. Мовляв, необхідно було одразу вести із собою лікаря, а не самій штурмувати аптечне віконце: «Аптекар не могла просто так видати препарат. Якщо доставляють пацієнта без грошей, то лікар виписує медикаменти в аптеці на своє ім’я. Жінці одразу потрібно було попросити лікаря взяти медикаменти». Однак пообіцяв перевірити, чи була некоректною поведінка працівниці аптеки стосовно дружини атовця.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися