На Волині будують часниковий завод
Волинь

На Волині будують часниковий завод

18 липня 2018, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

На Волині в с. Луковичі Іваничівського району розпочато будівництво насіннєвого заводу часнику. Для цього місцева громада залучила  інвестора- приватного підприємця Андрія Сірка, -повідомляє ВолиньPost.

Керівник підприємства Микола Хамуда розповів, що цього року часник вирощували на площі 30 га. Середня врожайність становить 9т/га. Компанія оновлює матеріально-технічну базу, розвивається. Додатково придбали спеціальну техніку: для посадки, поливу, прополки та збору часнику. У наступному році планують розширити площу під цією культурою.

В Держреєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва на 2018 р. компанія «Насіннєвий завод часнику» задекларувала виробництво насіння часнику сорту  «Любаша» різних категорій. Посадковий матеріал  підприємтсво вирощує за ліцензією та в партнерстві з селекціонером сорту Іваном Захаренко. Також займається сортами європейської селекції.

Компанія одна з перших в Україні почала постачати 100% часникову пасту підприємствам харчової промисловості. Це і до виробників ковбас та м’ясопродуктів, напівфабрикатів, пекарням, тощо.

Зусиллями «Насіннєвого заводу часнику» будується найбільший часниковий кластер у Волинській області.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися