Як живе 69-річна лучанка, яка знепритомніла від голоду
Волинь

Як живе 69-річна лучанка, яка знепритомніла від голоду

20 березня 2021, 10:20
0
0
Сподобалось?
0

Днями у Луцьку 69-річна жінка знепритомніла у власній квартирі через недоїдання. Принаймні так вона пояснила поліцейським свій стан.

Сусіди розповідають: жінка не хоче брати їжу, бо боїться нею отруїтися. Не хоче вона і допомоги від соціальної служби, йдеться в сюжеті телеканалу Аверс, пише ІА Волинські новини.

У квартиру лучанка Раїса Федорчук зносить непотріб зі смітників. Така ситуація, ясна річ, сусідів не влаштовує.

У помешканні жінки панує безлад, купа сміття, усе розкидано по квартирі, стоїть сморід. І навіть хліб лежить під ногами. Коли соціальні працівники навідалися до неї, жінка лежала на підлозі посеред мотлоху.

Питання про те, чому розвела у хаті безлад, жінку, яка вочевидь сама не своя, дратують.

«Так має бути. Чого ви пристали? Уходьте! Чого ви пристали до мене? – відповідає соцпрацівниці старенька. – Ідіть ради Бога! Не треба, мені Бог допоможе!»

Нагадаємо, кілька днів тому патрульним надійшов виклик, що в будинку на вулиці Володимирській на підлозі лежить жінка. Сусідка попросила, аби патрульні перевірили, чи все гаразд.

Того дня до Раїси Федорчук з’їхалися чи не усі служби. Тут була і поліція, і медики, і соціальна служба. Жінка пояснила правоохоронцям, що вона знепритомніла, оскільки довго не їла.

Як розповіла журналістам сусідка, жінка самотня, син проживає у Росії.

«Вона так за сином затужила, так затужила, а син в Москві живе. Не може приїхати до неї сюди, вона до нього телефонувала, говорила, а він не їде до неї», – зазначила сусідка Людмила.

Також, зі слів сусідки, ще рік тому пані Раїса була звичайною людиною, проживала у чистоті та навіть мала роботу. Але усе різко змінилось. Однак що, окрім сина, на це вплинуло – невідомо.

І хоча в помешканні старенької купа пляшок з-під алкогольних напоїв, сусіди переконані, що вона спиртним не зловживає.

Директорка Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька Галина Шатецька підтвердила, що Раїса Федорчук неприязно відреагувала на візит соцпрацівників й виганяла їх із помешкання, хоча вони прагнули допомогти.

«Вона грубо відповідала нашим працівникам, виганяла з хати. Сказала, що її все влаштовує, що їй нічого не треба, хоча в хату нанесено дуже багато з мусорки, сміття багато. Але вона була в добротному пальто, ліжко було застелене гарно. Отакий у неї спосіб життя».

Зі слів Галини Шатецької, закон не дозволяє соцпрацівникам без згоди власника підняти навіть пляшку чи фантик у чужому помешканні.

Виникає питання: що робити з людьми, які багаторазово відмовляються від соціальної допомоги, захаращують свої оселі і створюють незручності для сусідів? У таких випадках, якщо поведінка громадянина створює загрозу для інших жителів будинку, каже Галина Шатецька, є юридичний механізм.

«Це буде рішення суду, можливо, примусово, складаючи певні акти про те, що вона створює загрозу або для себе, або оточуючим, мешканцям будинку», – пояснила керівниця терцентру.

Судячи з усього, жінка переживає складний період. І їй, очевидно, потрібна допомога.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися