На Волині негода завдала збитків на 300 тисяч
Волинь

На Волині негода завдала збитків на 300 тисяч

31 липня 2021, 16:14
0
0
Сподобалось?
0

27 липня у селах Ковельського району буревій пошкодив близько сотні будинків, поламав дерева та електроопори.

Про це повідомляє районна громадсько-політична газета «Ратнівщина».

У Ратному вирувала негода всього декілька хвилин, а далі ще з більшою силою налетіла на Заброди.

Внаслідок буревію повністю без світла залишились Лучичі, Заброди, Якушів, Поступель, Зоряне, Адамівка, Датинь, частково – Ратне, Комарове, Велимче, Межисить, Денисі, Піски-Річицькі, Видраниця, Замшани, Тур.

За інформацією виконуючого обов’язки директора Ратнівської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Сергія Кульбачинського, під час бурі були обірвані не лише електролінії, а й зламані 11 електроопор, з яких 8 – у Забродах, 2 - у Зоряному і 1 - у Ратному.

До ліквідації наслідків стихії енергетики приступили відразу, як тільки вона стишилась, і працювали цілу ніч.

Найперше відновили електропостачання у Межиситі, Видраниці, Замшанах, Велимчі та у Ратному. Наступного дня, у середу, до ратнівських енергетиків приєдналася бригада зі Старої Вижівки. А всього на відновлювальних роботах з електропостачання працювало аж дев’ять бригад підприємства, які до вечора четверга повністю усунули наслідки негоди.

І у Ратному, і у Забродах працювали групи, які обстежували обійстя та фіксували збитки. Та насамперед взялися за роботу з очищення вулиць від гілля та повалених дерев. У Ратному до цієї роботи були залучені усі працівники Ратнівського ВУЖКГ, спеціалісти ДСНС та робоча група з с. Кортеліси.

За результатами обстеження, у Ратному пошкоджено більше двадцяти будівель, з яких частково розкрило дитячий садочок №1, 12 індивідуальних житлових будинків, 5 житлових багатоквартирних будинків, військову частину, 6 гаражів, інші господарські споруди. Найбільше буря погосподарювала у парку Ратного. Лише на відновлювальні роботи по будівлях, за висновками комісії, потрібно понад 200 тисяч гривень.

На території Забродівської громади найбільше потерпіли від стихії Заброди. Пошкоджено понад 70 житлових будинків, з яких в одному повністю знищено покрівлю, у трьох «полетіли» фронтони, а в одного господаря фронтон упав і провалився пряму у хату; частково пошкоджені господарські приміщення приватних будинків, в одному з яких повністю знесло дах. На допомогу забродівчанам ліквідовувати наслідки стихії приїхало чимало сусідів, милосердних людей із Річиці. За підрахунками комісії, для відновлення покрівель лише на шифер в господарствах населення цього села потрібно понад 110 тисяч гривень.

Пошкоджено покрівлі і на окремих закладах комунальної сфери, серед яких приміщення сільської ради, будинку культури, дитячого садочка, з яких вітер частково зняв шифер.

Забродівська сільська рада, підраховуючи збитки, зазначає, що у сільському бюджеті не вистачає коштів на ліквідацію наслідків стихії. Тож голова Микола Калачук звернувся до голови Ковельської районної ради В’ячеслава Шворака, аби виділили кошти їм з районного бюджету на допомогу населенню громади для подолання наслідків стихії в сумі 70 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися