На Волині у жіночого монастиря УПЦ КП відібрали 12 мільйонів гривень
Волинь

На Волині у жіночого монастиря УПЦ КП відібрали 12 мільйонів гривень

17 липня 2014, 10:24
0
0
Сподобалось?
0

Ще у 2006 році для реконструкції жіночого монастиря у Володимирі-Волинському XVIII століття передбачили 12 мільйонів гривень. Гроші розікрали, а храм зараз - в аварійному стані.

Про ситуацію яка склалася розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини інженер з технагляду приміщень, які перебувають у користуванні і власності УПЦ КП Надія Мироненко.
Вона каже, що Христорождественський монастир побудований у 18-му столітті і є пам'яткою архітектурного значення. А вже наступного 2015-го року святкуватиме 300 років від дня заснування монастиря, втім, каже, настрій - зовсім не передсвятковий.

«Рішенням обласного виконкому ради від 22 липня 1985 року монастир поставлено на облік. Стан сакральних споруд плачевний, і ми в 2006-му році розробили проектно-кошторисну документацію на ремон-відновлення. І роботи розпочалися, були на це передбачені цільові кошти 12 мільйонів гривень. Ми освоїли 1,5 мільйона. Втім, у 2007-8-х роках влада помінялася, і ці гроші забрали, реконструкцію припинили», - розповідає Надія Мироненко.

Зі слів жінки, на другому поверсі неможливо ходити, водопровід прорвало, його ремонтували самі із семінаристами. Нова біда трапилася й нещодавно: обвалився шмат стіни, й тепер вода затікає в храм.
Тому Надія Мироненко звернулася до депутатів обласної ради, аби ті виділили 100 тисяч гривень на ремонт аварійного стану і 6 тисяч гривень для виготовлення документації. Її прохання підтримали й внесли зміни в обласний бюджет.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися