На Волині судили чоловіка, який не пішов у ЗСУ з релігійних причин
Волинь

На Волині судили чоловіка, який не пішов у ЗСУ з релігійних причин

6 червня, 14:01
1
1
Сподобалось?
1

На Волині чоловік відмовився служити в армії, пояснивши своє рішення релігійними переконаннями, – за це йому призначили 1,5 року обмеження волі.

Про це пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку від 3 червня, у жовтні 2022 року Роман Павленко пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби, а 8 грудня 2023 року він отримав бойову повістку. Через три дні обвинувачений прибув до ТЦК і заявив, що з релігійних переконань відмовляється долучатися до лав ЗСУ й написав заяву про бажання проходити альтернативну (невійськову) службу.

У суді Роман Павленко розповів, що з дитинства входить до релігійної організації «Свідки Єгови», яка не допускає користування зброєю.

Допитаний старійшина підтвердив, що обвинувачений був членом релігійної організації, але у березні 2022 року його відсторонили від участі у служінні через неодноразові порушення приписів. Після цього волинянин нібито часто відвідував зібрання й хотів повернутися у церкву, але питання щодо його членства досі не вирішили.

Суддя Вячеслав Требик визнав волинянина винним в ухиленні від мобілізації (ст. 336 ККУ) й призначив обмеження волі на рік і шість місяців. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • ухилянт
    ухилянт

    1,5 року обмеження волі це гарна ідея, щоб лишитися живим

    7 червня, 05:32
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися