Як швачка з Володимира, що на Волині, перетворила свій цех на Пункт незламності
Волинь

Як швачка з Володимира, що на Волині, перетворила свій цех на Пункт незламності

9 червня, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

Через блекаути швейний цех Ольги Рябець  залишився практично без заробітку. Але вона вставала о 5 ранку, аби жінки Володимиро-Волинської громади мали роботу. Об’єдналися з місцевою владою та перетворили свій цех на пункт незламності.

Ольга 15 років тому відкрила швейний цех у місті Володимир у цеху разом із жінкою працювало ще 6 людей. Щомісяця вони шили 2000 блузок для українських та німецьких компаній. Аде коли у 2022 році почалися блекаути, виробництво зупинилося.

Про це пише Шо Там.

З 8 годин робочого дня протягом 6 цех був без електрики. Жінка не могла ввімкнути ні світла, ні швейних машинок, ні прасок.

Тому мусила розпочинати свій робочий день о 5 ранку, щоб пошити одяг.

“Блекаути створили дуже велику проблему для нашого цеху. Тому що потужності у нас великі та відповідно був простій. Ми не могли вчасно здати замовлення”, – каже жінка.

Хоч швеї працювали щохвилини, коли з’явилася електрика, але шити все одно не встигали. Тому працівниці Ольги перебивалися 2 місяці на мінімальній зарплатні. А жінка не могла платити бюджетні внески до бюджетної громади. Аби продовжувати працювати, Ользі був потрібен генератор.

Самостійно придбати дороге обладнання тоді не вдалося. Тому разом із іншими підприємцями звернулися до керівництва громади. Перш ніж співпрацювати з бізнесом, влада консультувалася із проєктом “ГОВЕРЛА”. Умовами компенсацій була реєстрація реєстрація бізнесу та допомога місцевим. Для компенсації місцева влада виділила 3 000 000 гривень. І допомогла 49 підприємцям громади.

Цех Ольги також отримав підтримку і семикіловатний генератор. Тепер тут трудяться 8 швачок і тим самим підтримують економіку громади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися