«Волинський Фаберже» змайстрував нові шедеври з яєчної шкаралупи та бурштину
Волинь

«Волинський Фаберже» змайстрував нові шедеври з яєчної шкаралупи та бурштину

13 червня, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

Заслужений майстер народної творчості Анатолій Бойко з міста Володимира, якого називають «волинським Фаберже», презентував нові роботи – подвійні та потрійні витвори з яєчної шкаралупи.

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів майстра, серія складається із шести різних робіт, виготовлених із яєчних шкаралуп і оздоблених кольоровими художніми металами.

«Яйця гусячі оброблюю, розрізаю на смужки, обкручую, ділю на частини, а потім створюю різні комбінації. Яйце не змінене, а доповнено естетично. Тут є і хаотика, і трипільські ліції – закладений певний сенс. Стиль цей мішаний, тобто додаються деякі елементи для композицій», – сказав володимирчанин.

Анатолій Бойко зазначив, що одночасно може створювати до 15 робіт, переходячи від одного елемента до іншого.

«Центральну лінію я вручну пройшов, воно мусить полежать 8-12 годин, щоб затвердів шар смоли. Перед тим десь тиждень накручую металеві дроти – два, три, чотири разом, щоб утворилося плетення. Часу я ще ніколи не засікав, скільки йде на створення однієї роботи», – говорить чоловік.

Найбільша композиція зі шкаралуп, додав майстер, складалася з дев'яти яєць і була створена на замовлення у травні цього року як родинний оберіг під назвою «Дерево життя».

Усі матеріали Анатолій Бойко купує за власні кошти, потому готові вироби або продає, або передає на благодійні аукціони на підтримку військових, або залишає у власній колекції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися