Найкращі бризери: поради щодо вибору та топ моделей
Актуально

Найкращі бризери: поради щодо вибору та топ моделей

25 листопада 2021, 15:01
0
0
Сподобалось?
0

Найкращі бризери: яку модель вибрати для провітрювання

Бризер – сучасний пристрій для провітрювання. Прилад не тільки забезпечує надходження свіжого повітря до будинку, а й здатний очищати його за допомогою спеціальних фільтрів. Багато моделей оснащуються додатковими функціями, наприклад, датчиками СО2 або підігрівом повітря, що надходить. Головне ретельно вивчити характеристики приладу, подивитись на його зовнішній вигляд та інші особливості. Це дозволить вибрати найкращий бризер, здатний забезпечити безперервний потік свіжого кисню.

Особливості та переваги бризерів

Ці прилади відрізняються відносно простим пристроєм порівняно з кондиціонерами та іншою кліматичною технікою. Відповідно нижче і їхня середня вартість. До переваг бризера можна віднести:

  1. Автоматичний режим роботи. Пристрій, оснащений датчиками температури та СО2 автоматично підтримуватиме задані параметри внутрішнього середовища будинку.
  2. Якісне очищення повітря. Вбудовані фільтри дозволяють усунути практично всі забруднення.
  3. Енергоефективність. Пристрій не потребує великої кількості електроенергії.

Ще одна вагома перевага таких приладів – простий монтаж. Він не вимагатиме великих витрат часу та коштів.

Критерії вибору бризера

Вибрати відповідний пристрій допоможе рейтинг бризерів в кінці цієї статті. Але при виборі потрібної моделі потрібно орієнтуватися не тільки на бренд виробника, а й враховувати низку важливих технічних характеристик.

Продуктивність та шум

Це найважливіші характеристики для таких приладів. Продуктивність вказується в м3/годину і відображає обсяг свіжого повітря, що може надійти через бризер. При розрахунку необхідної продуктивності враховуйте, що одній дорослій людині потрібно близько 50 м3/год. Для дитини буде достатньо половини цього обсягу повітря.

Через те, що у бризерах використовують вентилятори, абсолютно безшумно вони працювати не можуть. Додаткові шуми виникають і під час переміщення повітряного потоку. Нормальним вважається рівень шуму в межах 40-55 дБ залежно від продуктивності пристрою. У нічному режимі роботи почути бризер можна лише перебуваючи безпосередньо біля нього, оскільки рівень шуму вбирається у 20 дБ.

Якість очищення повітря та можливість підігріву повітря

У вуличному повітрі може бути велика кількість небезпечних забруднень. Особливо ця проблема для повітря великих промислових міст. Тому вибираючи найкращий бризер обов'язково звертайте увагу на систему фільтрації.

Існує три основні категорії фільтруючих елементів:

  1. Грубого очищення. Призначені для фільтрації пуху, великих пилових частинок. Це початкова стадія фільтрації повітря, що проходить через бризер.
  2. Тонкого очищення. Складаються із дрібнопористого матеріалу, затримують суперечки грибків, пилок, інші мікроскопічні забруднення. Найкращими вважаються фільтри класу HEPA, які забезпечують відсів мікробів та вірусів.
  3. Вугільні. Основна їх функція – знешкодження небезпечних хімічних сполук та усунення неприємних запахів.

Важливо враховувати, що фільтри з часом забиваються та виходять із ладу. Тому їх слід періодично змінювати. Терміни заміни виробник зазвичай вказує у супровідній документації.

Габарити та особливості установки

Габарити таких приладів зазвичай невеликі, вони рідко перевищують за розмірами стандартний кондиціонер, існує чимало компактніших моделей. Також невелика і їхня вага, яка в будь-якому випадку не становить особливої проблеми, оскільки прилад стаціонарний і переміщати його не потрібно.

Єдиний нюанс - встановлення бризера з опорою на раму пластикового вікна. В цьому випадку вага приладу відіграє велику роль, оскільки може створити надмірне навантаження на раму. Тому перед монтажем краще проконсультуватися із спеціалістом.

Найкращі бризери для квартири, будинків

Топ бризерів оптимальних для квартири або невеликого будинку включає наступні моделі:

  • Ballu ONEAIR ASP-200. Здібний без проблем працювати при температурах до -40 С. Відрізняється великою кількістю додаткових функцій (іонізація повітря, обробка ультрафіолетом). Також підтримує віддалене керування через інтернет.
  • Tion 4S Base. У ньому передбачено каскад високоефективних фільтрів, є якісні датчики та система автоматичної роботи. Відрізняється низьким рівнем шуму (до 47 дБ) та економічністю.
  • Xiaomi Mijia MJXFJ-300-G1. Оснащений висококласними HEPA-фільтрами, великим набором датчиків. Здатний працювати в автоматичному режимі з продуктивністю до 300 м3/год.
  • Lufberg iFresh LFU. Надійно усуває неприємні запахи завдяки вбудованому вугільному фільтру. Максимальна продуктивність становить до 120 м3/год. Здатний підігрівати повітря, що надходить у приміщення.
  • Brezza RCB 150. Здатний забезпечити свіжим повітрям приміщення площею до 75 м2. Є 5 ступенів фільтрації і система рівномірного розподілу повітряних потоків.

Крім зазначених у цьому топі пристроїв існує безліч інших моделей з не менш високими характеристиками і надійністю. Не обов'язково орієнтуватися на найпотужніші прилади, нерідко оптимальним рішенням буде встановлення 2-3 менш продуктивних пристроїв.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися