Екс-працівник СБУ організував банду, щоб грабувати чиновників, суддів та правоохоронців
Кримінал

Екс-працівник СБУ організував банду, щоб грабувати чиновників, суддів та правоохоронців

27 липня 2021, 18:13
0
0
Сподобалось?
0

У Київській області ліквідували дуже небезпечну банду «Сенсея», яка за декілька років вчинила десятки тяжких злочинів.

Гралися з дитиною, щоб дізнатися де татовий сейф

За даними слідства, банда діяла з 2017 року, до неї входило 10 осіб, а очолював – 42-річний мешканець Чернігівщини Олександр Оверченко на прізвисько «Сенсей».

Зловмисники встановлювали поряд із помешканнями потенційних жертв приховані системи відеонагляду, робили підкопи, використовували саморобні драбини. До того ж вони не користувались приватним транспортом, а на розбої ходили пішки.

Серед найгучніших злочинів угруповання – замах на вбивство поліцейського наприкінці 2017 року. Тоді зловмисники прикріпили вибухівку під колесо авто правоохоронця, він отримав важкі поранення.

У квітні 2018 року банда «Сенсея» напала на оселю у Броварах одного із суддів Апеляційного суду. Зловмисники у балаклавах вдерлися до помешкання, погрожували родині пістолетами та гранатою, забрали сервер із відеозаписами, зброю, автомобілі, готівку, вклали сина господаря в багажник авто і викрали його разом з машиною.

У вересні того ж року на столичному Печерську вони напали на адвоката, прострелили чоловіку обидві ноги, відібрали у нього 15 тисяч доларів, 1 тисячу євро та ювелірні прикраси. Тут на хвіст бандитам сіли правоохоронці. Втікаючи від поліції, зловмисники поранили правоохоронця. У ході короткого бою в одного з бандитів у руках розірвалася граната й він загинув.

У грудні 2020 року в селі Гора банда «Сенсея» викрала автомобілі та банківські картки IT-бізнесменів. Через кілька днів зловмисники напали на родину мера Броварів Ігоря Сапожка. Подружжя зв’язали та побили, а будинок пограбували.

Наприкінці року члени «бригади» вдерлися до маєтку колишнього працівника правоохоронних органів. Нападники зв’язали охоронця, а з дитиною господарів грали в «Монополію», розпитуючи, де батьки зберігають статки. 4-річний хлопчик показав сейф, який зловмисники винесли та розпиляли і забрали його вміст.

Викривальні відео про багатих жертв

На початку 2021 року четверо бандитів були затримані, під час обшуків правоохоронці вилучили понад 10 одиниць зброї, вибухівку, засоби конспірації та зв’язку. Зловмисники зізналися, що ватажком банди є «Сенсей».

Коли особа організатора випливла на поверхню, група дещо змінила тактику дій. Ватажок вирішив приміряти на себе роль Робін Гуда. У червні 2021 року стався напад на мешканців села Стоянка. Зловмисники душили господарів ременями та змушували їх визнати на камеру, що вони – корупціонери. Це та інші подібні відео потім почали викладали у своєму Telegram-каналі. В цей же час поліція Київщини оголосила Оверченка та його поплічника з позивним «Хімік» у розшук. Приблизно через місяць зловмисників затримали, під час обшуків вилучили зброю та підроблені документи.

Олександр Оверченко непроста персона. Він колишній офіцер СБУ, служив у спецпідрозділі «Альфа», а ще – президент Федерації сприяння розвитку спорту та рукопашного бою в Україні Олександр Оверченко.

Колишній спецпризначенець добре володіє методами конспірації та стеження за потрібними об’єктами.

Оверченко, «Хімік» та затримані раніше чотири зловмисники перебувають у СІЗО. Бандитам загрожує до 15 років позбавлення волі, «Сенсею» – довічне ув’язнення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися