Зрадника, який вступив у ЗСУ і передавав інформацію Росії, засудили на 8 років
Кримінал

Зрадника, який вступив у ЗСУ і передавав інформацію Росії, засудили на 8 років

12 липня 2022, 12:33
0
1
Сподобалось?
1

Чоловіка, який за вказівкою кураторів РФ вступив у лави ЗСУ та передавав ворогові розвіддані, засудили до восьми років тюрми з конфіскацією майна. Йому інкримінували держзраду, про це повідомили на Суспільному, посилаючись на СБУ та прокуратуру Рівненщини, саме ці органи займались розслідуванням.

Засуджений брав участь в терористичній діяльності незаконних збройних формувань так званої “ДНР” та чинив збройний опір ЗСУ на тимчасово непідконтрольній території Донецької області, йдеться в повідомленні СБУ. Крім цього, за вказівкою РФ чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію та вступив на службу до війська.

«Його куратори дали завдання збирати розвіддані про особовий склад та озброєння однієї з військових частин України. Цю інформацію ворог хотів використати для проведення розвідувально-підривної діяльності та диверсій на території України. Співробітники СБУ вчасно викрили зрадника та затримали», — повідомили в пресслужбі УСБУ.

У прокуратурі області уточнили, що 23-річний чоловік, бувши українським військовослужбовцем, передавав інформацію військового характеру про особовий склад та морально-психологічний стан військ, місця розташування військової техніки ЗСУ, складів зброї та паливно-мастильних матеріалів, а також дані про малозахищені місця військової частини для проникнення на її територію.

«Уродженець міста Святогірськ, сповідуючи проросійські погляди, у березні 2017 року добровільно вступив до «Республіканської Гвардії» терористичної організації «ДНР». Там же він налагодив співпрацю з представником ФСБ РФ, за завданням якого через два роки вступив на військову службу у ЗСУ», — розповіла речниця прокуратури області Оксана Жужельська.

Вона додала, що обвинувачений свою вину визнав та надав «ґрунтовні покази щодо інших членів терористичної організації «ДНР». Судили чоловіка в Дніпропетровській області за двома статтями: державна зрада та створення терористичної групи чи терористичної організації. Вирок — вісім років тюрми з конфіскацією майна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися