Проти екс-міністра оборони порушили справу за розвал тилів армії
Кримінал

Проти екс-міністра оборони порушили справу за розвал тилів армії

14 серпня 2014, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

Генеральна прокуратура пред'явила звинувачення колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю. Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема. За його словами, це відбулося у рамках розслідування кримінальних проваджень щодо знищення тилового забезпечення української армії.

«Ми висунули підозру кілька днів тому колишньому міністру оборони Єжелю. Кваліфікація починається з 401 статті (невиконання наказу) і закінчується статтею 403. Це голова Кримінального кодексу, що регламентує військові злочини, залучення до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини. Там ціла низка статей, за яким ми відкрили кримінальні провадження», - зазначив генпрокурор.

Ярема наголосив, що йдеться про період з 2005 до 2013 року. Він каже, що відкрито понад 50 кримінальних проваджень, повідомляє сайт «Громадського».

«Ми зараз порушили кримінальні провадження за фактами доведення української армії до того стану, в якому вона перебуває зараз. Це ще 2008, 2005 роки, коли були знищені, фактично, тилові підрозділи, коли в Грузії продавали наші системи протиповітряної оборони «Бук» і кошти не надходили в державний бюджет», - каже Ярема.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися