В Україні жінкам допоможуть відкрити власну справу: як
Україна

В Україні жінкам допоможуть відкрити власну справу: як

24 листопада 2023, 11:03
0
0
Сподобалось?
0

В Україні стартує освітньо-грантова програма «Початок» з розвитку жіночого підприємництва.

Як інформують в Мінцифри, програма покращить бізнес-навички українських жінок та допоможе їм запустити чи розвинути власну справу. Після завершення навчання 200 учасниць отримають по 3 000 доларів на розвиток бізнесу. Дві фіналістки проєкту, які матимуть найвищі бали від журі за свої бізнес-проєкти, додатково отримають по 5 000 доларів.

«Кожен другий малий бізнес у 2023 році відкривають жінки — лідерки з усіх регіонів запускають нові проєкти та створюють нові робочі місця, підтримуючи економіку. Навіть у цей непростий час мережа центрів Дія.Бізнес генерує дієві освітньо-грантові програми, що допомагають жінкам здійснювати свої підприємницькі мрії та надають їм необхідні ресурси для досягнення мети», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Результати дослідження жіночого підприємництва в Україні в умовах повномасштабної війни показали, що 58% опитаних українок хочуть створити власну справу, але не мають конкретної бізнес-ідеї. Сама тому програма Початок орієнтована не лише на досвідчених підприємиць, а й на початківців. 

Навчання проходитиме в офлайн- та онлайн-форматі з грудня 2023 року до лютого 2024 року. Онлайн-частина програми містить 4 освітні модулі: 

  • аналіз бізнес-моделі;
  • фінансове планування та управління;
  • створення бізнес-системи обслуговування;
  • цифрова трансформація малого й середнього бізнесу. 

Окрім цього, учасниці програми матимуть можливість відвідувати групові сесії з психологами, щоб віднайти мотивацію та набути впевненості в публічних виступах. Також підприємиці поглиблять знання про нетворкінг-мережу, яка є ефективним інструментом для розвитку бізнесу.

«Дослідження портрета українських жінок-підприємиць демонструє, що попри виклики повномасштабної війни 87% опитаних українок бачать можливості для розвитку жіночого бізнесу в межах країни. Створювати та акумулювати програми підтримки для жіночого підприємництва та тим самим мотивувати українок започатковувати або ж розвивати власну справу — один із фокусних напрямів роботи Дія.Бізнес. Тому цьогоріч ми спільно з партнерами запускаємо вже другу освітньо-грантову програму для жіночого підприємництва, яка допоможе українкам здобути знання, позмагатися за фінансову підтримку та підсилити своє прагнення врешті реалізувати свої бізнес-ідеї. Ініціатива також буде корисною жінкам зі статусом ВПО, які мріють розпочати власну справу на новому місці», — зазначив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

300 учасниць, які успішно пройдуть онлайн-навчання та представлять свої бізнес-плани, потраплять до офлайн-етапу. У його межах отримають менторську підтримку та консультації з ментального здоров’я. Крім того, зможуть пройти освітні модулі з маркетингу та брендингу, дослідження ринку, стратегії ціноутворення, методів продажів, створення фінансового плану, податків та юридичних аспектів. 

Офлайн-складник програми впроваджуватимуть центри підтримки підприємців Дія.Бізнес.

«Наслідки повномасштабного російського вторгнення є нерівномірними, з найбільшим впливом на жінок, дітей та людей з інвалідністю. Сьогодні тільки одна з чотирьох українок розраховує на регулярні зарплатні надходження, cеред тих, хто змушений покладатися на допомогу Державної служби зайнятості по безробіттю, більшість становлять жінки — 68%. Розширення економічних можливостей жінок є не тільки кроком до їхнього особистого розвитку та фінансової стабільності, а й важливим фактором для посилення розмаїття та інклюзивності українського бізнесу й суспільства загалом. Освітньо-грантову програму Початок створено, щоб поглибити бізнес-знання та практичні навички, допомагаючи українським жінкам зростати як лідеркам у підприємництві», — сказала представниця ООН Жінки в Україні Cабін Фрейзер Гюнеш.

Подати заявку на участь можна за посиланням до 30 листопада. За деталями звертайтеся на електронну пошту програми: info@pochatokua.com 

Освітньо-грантову програму Початок втілює мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Уряду Японії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися