Стабільне електропостачання в Україні відновлять сьогодні ввечері
З перших уст

Стабільне електропостачання в Україні відновлять сьогодні ввечері

24 листопада 2022, 13:25
0
0
Сподобалось?
0

Після вчорашніх масованих обстрілів енергетики змогли вже до ранку об’єднати енергосистему та під’єднати до живлення три АЕС, які сьогодні до вечора мають почати видавати електроенергію в мережу.

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Ситуація складна взагалі по країні, але є області, де вже збільшили постачання електроенергії. О 4 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, вона зараз працює як єдина. На сьогодні вже заживлені критичні об’єкти інфраструктури по всій країні. І ми будемо збільшувати обсяги генерації протягом дня. Якщо не буде обстрілів, то ми до кінця дня зможемо суттєво знизити дефіцит в енергосистемі, і це дасть можливість перейти вже до планових відключень», - зазначив міністр.

Він додав, що з огляду на ситуацію стабілізаційні відключення можуть тривати до кінця опалювального сезону.

Герман Галущенко наголосив, що українські енергетики працюють цілодобово для відновлення електропостачання, а міністерство постійно комунікує з міжнародними партнерами щодо продовження та збільшення допомоги обладнанням та матеріалами, необхідними для ремонтів енергооб’єктів.

«Але ключове для нас зараз – системи захисту повітря. Вчора дуже добре відпрацювала наша ППО. Проте ми звертаємось до наших партнерів з проханням максимально збільшити захист нашого неба від варварських атак», - підсумував міністр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися