Бойовики атакували український блокпост в районі Дебальцевого, прикриваючись жінками і дітьми
Україна

Бойовики атакували український блокпост в районі Дебальцевого, прикриваючись жінками і дітьми

13 лютого 2015, 23:51
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні увесь день тривають запеклі бої на Дебальцівському плацдармі. Українські війська намагаються деблокувати «дорогу життя» Дебальцеве-Артемівськ. Натомість ворог сьогодні від самого ранку атакував по усьому периметру Дебальцівської дуги, намагаючись прорвати українську оборону. У хід іде практично увесь наявний арсенал зброї та техніки, а також підступ. У п’ятницю бойовики застосували тактику «живого щита» під час атаки на один із передових блокпостів, який утримують бійці 57 мотопіхотної бригади з Кіровограда. Про це розповіли самі військові.

Штурм блокпосту розпочався зранку, але всі спроби бойовиків потіснити українських воїнів захлинулися. Зрештою терористи вирішили використати психологічну атаку. Перед собою бойовики виставили жінок і дітей. Оборонці блокпосту змушені були відкрити вогонь над головами людей, після чого ті почали розбігатися. Відступили і бойовики. Отож психологічна атака провалилася.

Нагадаємо, що тактику «живих щитів» ще на початку минулого року анонсував президент РФ Володимир Путін. Маючи на увазі захоплення Криму, він сказав: «Попереду будуть іти жінки і діти, ми ж будемо за ними і побачимо, як ви будете стріляти».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися