Бойовики отримали завдання до 15 лютого захопити Дебальцеве та Маріуполь — у бій пішла регулярна армія РФ
Україна

Бойовики отримали завдання до 15 лютого захопити Дебальцеве та Маріуполь — у бій пішла регулярна армія РФ

13 лютого 2015, 18:56
0
0
Сподобалось?
0

Про це заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед.

«Якщо брати до уваги той факт, що сьогодні ми маємо домовленість, щоб з 0:00 15 лютого припинити вогонь, то російсько-терористичні війська отримали, за моєю інформацією, завдання підняти прапор над Дебальцеве і в Маріуполі», – сказав Мехед журналістам.

За його словами, Міноборони очікує ескалації ситуації на цих напрямках і вживає всіх необхідних заходів для того, щоб відбити вогневі атаки бойовиків.

Тим часом журналіст Юрій Бутусов виклав у «Фейсбук» свіжий аналіз подій на Дебальцівському плацдармі. Він відзначає, що на даний моменти українцям тут протистоїть регулярна російська армія. Ворог зосередив в районі Логвинове-Калинівка не менше двох батальйонно-тактичних груп, посилених артилерійськими частинами. Знищити вузол опору Логвинове-Калинівка можна тільки при серйозному нарощувані сил і засобів. Противник намагається зірвати контрудар по Логвиновому, скувати наші сили, атакуючи по всьому фронту плацдарму. Артилерія противника проводить масовані нальоти по нашим опорним пунктам і рубежів розгортання наших сил. Українські війська ведуть вогонь у відповідь, відбивають атаки, проте очевидно, що в результаті перекидання з Росії та з інших ділянок фронту додаткових підрозділів росіяни зосередили в районі Дебальцево сили, які як мінімум не поступаються нашій угрупованню за чисельністю і вогневої потужності.

«Це воює російська регулярна армія. Схоже, Путін вирішив продемонструвати, що йому плювати на думку Заходу і на Мінські угоди, і він буде вести війну за всяку ціну. Це не світ - це повномасштабна справжня війна», – резюме Бутусов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися