Саакашвілі про звільнення Сакварелідзе: Порошенко має чітко висловити свою позицію
Україна

Саакашвілі про звільнення Сакварелідзе: Порошенко має чітко висловити свою позицію

29 березня 2016, 14:56
0
0
Сподобалось?
0

Після сьогоднішнього звільнення Генеральним прокурором України його заступника Давида Сакварелідзе буквально в останні години перебування самого Шокіна на посту вся Україна очікувала реакції Михайла Саакашвілі, до соратників котрого належав грузин Сакварелідзе. 

І нинішній глава Одещини з відповіддю не затягнув.

«Я був свідком того, як, коли Давида Сакварелідзе призначили в Одесу, президент дав йому мандат допомогти мені боротися з мафією і навести порядок. Він порушив цілу серію кримінальних справ щодо махінацій, пов’язаних з Ківаловим, з мерами міст по всій Одеській області, а також з місцевими представниками блоку Петра Порошенка, — написав Саакашвілі у своєму Фейсбуку. — Сьогодні його зняття обґрунтували листом, підписаним головою Одеської мафії Ківаловим і міжнародним шахраєм Голубовим, представником БПП. Прецедент, коли прокурора знімають за офіційною вимогою місцевого, до того ж замішаного в сепаратизмі, організованого кримінального угруповання, матиме дуже тяжкі наслідки для країни».

На думку Саакашвілі, це той випадок, коли Президент, як гарант Конституції, повинен висловити свою позицію недвозначно, чітко і різко.

Водночас у тому, що Порошенко дозволив Шокіну перед голосуванням у Раді про його звільнення звести порахунки із Сакварелідзе, багато хто вбачає виклик нинішнього гаранта губернатору Одещини. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися