Вагітну самку дикого вепра пересилили у вольєр Воротнівського лісництва
Україна

Вагітну самку дикого вепра пересилили у вольєр Воротнівського лісництва

24 лютого 2018, 17:54
0
0
Сподобалось?
0

Вагітну самку дикого вепра днями працівники державного підприємства “Мисливське господарство “Звірівське” із сусідніх лісових масивів переселили у місцевий вольєр Воротнівського лісництва. Вольєр площею 9,2 га збудований два місяці тому, в ньому мешкають лані – 2 самці та 13 самок, - повідомили в .

Лісівники переконані, що майбутній мамі з її потомством у вольєрі буде безпечніше. Адже у цей особливий період вагітна тварина потребує охорони від хижих звірів, безпритульних собак…

Відомо що вага тварини наразі приблизно 150 кілограмів, вік – від 4 до 5 років. Коли молодняк у вольєрі підросте, дику родину лісівники випустять у природу.

Як розповідає директор державного підприємства Сергій Смічик, кабанці, яких в місцеві ліси не так давно поселили, нині добре прижилися. Лісівники їх підгодовують, дбають, щоб на підгодівельних майданчиках було вдосталь зерновідходів, кукурудзи та інших кормів.

До слова, тепер у Воротнівських лісах багато поціновувачів дикої фауни. Люди  з бажанням приїжджають сюди, щоб відпочити. Вони з цікавістю спостерігають за ланями, фотографуються. Кажуть, що трапляються випадки, коли дикі кабанці йдуть до рук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися