Для чого заощадливі українці натирають курячі яйця олією
Україна

Для чого заощадливі українці натирають курячі яйця олією

5 травня, 13:02
0
0
Сподобалось?
0

І фабричні, і домашні яйця мають свій термін придатності. Однак заощадливі українці використовують одну хитрість, яка допоможе зберігати їх свіжими довше.

Якщо вас цікавить, скільки часу можуть зберігатися яйця без холодильника, то фахівці стверджують, що за температури до +10°C свіжі курячі яйця будуть лежати близько 3-4 тижнів. Якщо ж помістити їх до холодильника одразу після придбання, то вони будуть зберігатися до трьох місяців.

Звичайно, такий термін зберігання чималий, але буває, що потрібно його подовжити. Саме в цьому і допоможе звичайна олія. Якщо натерти цим продуктом яйця перед тим, як помістити їх до холодильника, то на шкаралупі утвориться захисна плівка, тому вони довше залишатимуться свіжими.

Потрібно також пам'ятати про деякі важливі нюанси. Насамперед, яйця зберігаються окремо від інших продуктів харчування, особливо від тих, які мають різкий специфічний запах.

Також різниться температура зберігання для яєць різного сорту:

  • дієтичні — від 0°C до +20°C;
  • столові — від 0°C до +2°C.

Пам'ятайте, що яйця, які ви хочете зберігати довше, не можна попередньо мити. Тому, якщо вам хочеться змити забруднення зі шкаралупи, знайте, що такі яйця слід вживати першими — лежати вони не будуть.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися