У Луцьку вшанували подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Україна

У Луцьку вшанували подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 квітня 2020, 14:17
0
1
Сподобалось?
1

У свою 34-у річницю найбільша в світовій історії техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС нагадує про себе не лише болем багатотисячних людських втрат і нищівними наслідками для екосистеми Землі, а й масштабними лісовими пожежами у зоні відчуження. Чорнобиль-1986 і пандемія-2020 сьогодні стали викликами планетарного масштабу, наслідки яких матимуть довготривалий і радикальний вплив на сучасний світ, життя українців.

Реаліями відзначення Дня пам’яті Чорнобильської трагедії, Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф в Україні в 2020 році є скасування масових заходів і соціальне дистанціювання.

Напередодні Дня пам’яті Чорнобильської трагедії до підніжжя пам’ятного знаку на Меморіалі Слави в Луцьку поклали живі квіти Федір Рузак, голова Волинської обласної організації «Союз Чорнобиль України», і Олена Балабаш, заступник директора з організаційно-творчої роботи Палацу учнівської молоді, - пише ІА Волинські новини.

Важливою місією свого життя Федір Рузак вважає підтримку земляків – учасників і постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Разом з побратимами він вже багато років невтомно розповідає юним волинянам про трагічні події далеких квітневих днів 1986 року. Саме тому у голови Волинської обласної організації «Союз Чорнобиль України» склалася багаторічна плідна співпраця з колективом і вихованцями луцького Палацу учнівської молоді. У закладі працюють вдова ліквідатора – методист з національно-патріотичного виховання Любов Дідик, постраждала від аварії оператор копіювальних машин Анна Романченко. Із заступником директора палацу Оленою Балабаш спілку чорнобильців поєднує давня співпраця, яка переросла у перевірену часом дружбу.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися