В Одесі у натовпі людей хотіли підірвати авто
Україна

В Одесі у натовпі людей хотіли підірвати авто

19 травня 2014, 17:59
0
0
Сподобалось?
0

Теракт в Одесі мав трапитися серед білого дня 18 травня на Куликовському полі. Якраз у цей момент перебували близько півтори тисячі людей. Зловмисники збиралися підірвати поруч із натовпом автомобіль. Запобігти трагедії змогла оперативна інформація Служби безпеки України, повідомляють у прес-службі відомства.

В результаті затримано трьох співробітників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем, та громадянина Білорусі О. Шабаліна, активіста радикальної проросійської структури.

Під час допиту Шабалін зізнався в участі у масових заворушеннях 2 травня в Одесі та підтвердив особисте знайомство з  бандитом Будьком (відомий як «Боцман», оголошений у розшук за статтями 115 та 294 КК України за участь та застосування вогнепальної зброї 2 травня під час масових заворушень в Одесі).

Також встановлено, що Шабалін мав намір за відповідну фінансову винагороду, отриману від лідерів проросійських сил, створити групу найманців для здійснення провокацій у Луганській області з метою зриву виборчого процесу. Затриманий через посередників встановив контакт та підтримував зв'язок із сепаратистами не лише для виїзду до Луганська, але й для забезпечення умов перебування їх представників у місті Одеса для дестабілізації ситуації в регіоні.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися