Безробітні будуть відбудовувати країну
Україна

Безробітні будуть відбудовувати країну

3 грудня 2022, 16:04
0
2
Сподобалось?
2

Кого залучатимуть до «Армії відновлення»?

У нашій країні триває війна, гинуть люди, ворог руйнує житло. «Ми все відбудуємо!» – наголошує президент Володимир Зеленський. Європейські партнери уже готові надати для цього фінансову допомогу. А уряд розробив і запропонував механізм, за яким безробітних можна тимчасово залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба у різних куточках України.

Ми думаємо, що треба відбудовувати зруйновані будинки, але не лише цим мають займатися безробітні, яких залучать до «Армії відновлення». Уряд склав цілий список робіт, за які платитимуть гроші з держбюджету. Сюди входять: облаштування та укріплення блокпостів, вирубування дерев для формування окопів; заготівля дров для військових та населення; розбір завалів та відновлення житлових будинків, інших приміщень, пошкоджених унаслідок бойових дій; укріплення дамб; розчищення автомобільних доріг від завалів; розвантаження гуманітарної допомоги; облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття; ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери; надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам, людям з інвалідністю, людям старшого віку. Як відбуватиметься направлення безробітних на такі роботи на Волині? Про це запитали у директорки Волинського обласного центру зайнятості Алли Куцин.

– Так, держава ініціювала програму, щоб люди, які з різних причин залишились зараз без роботи, змогли долучитися до виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни. Оплату за них здійснюватиме держава на рівні мінімальної зарплати – 6 700 гривень. Зверніть увагу, що безробітні, котрі зареєстровані у нашій області, працюватимуть на суспільно корисних роботах лишень на Волині! В інші регіони їх не відправлятимуть! Ми уже маємо заявки на такі роботи на території Боратинської громади. Плануємо залучити приблизно двадцять безробітних для облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб. Звичайно, це будуть люди, які живуть неподалік, бо під час підбору кандидатів на вакансії ми враховуємо можливість доїзду.

– У нашій області живе чимало людей, які приїхали з Донеччини, Харківщини, східних регіонів. Чи можуть вони за направленням центру зайнятості їхати відбудовувати свої постраждалі міста?

– Ці безробітні зареєстровані у нашій області, тому й працюватимуть в «Армії відновлення» лишень на Волині. Ще раз повторюся: в інші області їх не відправлятимуть!

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися