Садові роботи в травні 2024: які рослини потрібно обрізати та що посіяти
Україна

Садові роботи в травні 2024: які рослини потрібно обрізати та що посіяти

1 травня, 09:33
0
0
Сподобалось?
0

У травні погода є найсприятливішою для садівництва, тому що, з одного боку, стає набагато тепліше і прогрівається ґрунт, а з іншого – ще не настає спека і ґрунт зберігає достатньо багато вологи.

Ось деякі роботи, які потрібно виконати цього місяця.

Обріжте ніжні чагарники

Обрізання квітучих навесні чагарників і живоплотів, як-от хеномелес, варто відкласти до закінчення цвітіння. А однією з головних робіт у саду в травні має стати обрізання таких ніжних чагарників, як фуксії та пеларгонії, а також пенстемони та сальвії. Щоправда, братися до цього варто лише після того, як ви перевірите довгостроковий прогноз погоди щодо заморозків.

Вічнозелений живопліт краще обрізати наприкінці травня, щоб отримати густіші пагони.

Пам'ятайте про птахів

У травні треба пам'ятати одну річ – це час гніздування птахів. Не забудьте перевірити все, що може бути для них домом. Якщо ви виявите якісь ознаки гніздування, намагайтеся залишити цю та інші рослини навколо незайманими.

Подбайте про цибулинні

Зрізання відцвілих цибулинних допоможе їм прожити довше, тому обов'язково зривайте зів'ялі квіти з тюльпанів і нарцисів. На думку експерта, обрізання цибулинних допомагає їм зберегти свою силу.

Квіти, які можна посадити цього місяця, включають ніжні багаторічні рослини, як-от жоржини, бегонії та петунії.

Посійте однорічники

Одним з найкращих для висівання у травні є насіння рослин, які квітнуть влітку, наприклад, волошок, соняшників, настурцій і маків – сійте їх на початку місяця.

Тепла температура допоможе прискорити проростання насіння польових квітів, що є чудовим способом залучити більше комах і птахів до вашого саду, але травень може бути посушливим місяцем, тож не забувайте про поливання.

Займіться газоном

Садівникам також треба зосередитися на газоні цього місяця, оскільки регулярна стрижка допоможе зробити його гарним і пишним.

Початок травня – також чудовий час для реставрації оголених ділянок на газоні шляхом повторного висівання. Найкраще зробити це до літа, щоб трава мала достатньо часу прижитися до настання спекотної погоди.

Не забудьте підживити газон добривами, багатими на азот. Якщо ви не хочете використовувати хімічні добрива, посійте на газоні трохи конюшини, яка допоможе додати азоту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися