Чи загрожує Україні тотальний блекаут: відповідь експерта
Україна

Чи загрожує Україні тотальний блекаут: відповідь експерта

18 травня, 11:15
0
0
Сподобалось?
0

В Україні достатньо базової генерації для того, щоб підтримувати нормальний стан електромереж, але це не стосується пікових годин споживання.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив енергетичний експерт та голова правління асоціації "Нафта та газ України" Андрій Закревський.

"Блекаути по всій країні не можуть бути взагалі. В нас достатньо базової генерації для того, щоб, крім пікових годин споживання, підтримувати нормальний стан електромереж. Наша атомна енергетика дає достатню кількість електроенергії", - сказав експерт.

Він також відмітив, що в Україні добре працюють сонячні електростанції. Так, Львівська та Чернівецька області самостійно забезпечують себе вдень сонячною енергією.

"У нас немає проблем з нічним та денним періодом споживання. Вдень - завдяки альтернативним джерелам енергії, а вночі - завдяки атомній енергії. У нас проблеми тільки з піковими навантаженнями на енергомережу", - пояснив Закревський.

Він наголосив, що українцям варто припинити вранці та ввечері користуватися різними електричними приладами, і тоді не буде відключень світла по всій країні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися