Змінюється підхід до цієї війни, – речник Міноборони про новий закон щодо мобілізації
Україна

Змінюється підхід до цієї війни, – речник Міноборони про новий закон щодо мобілізації

12 травня, 12:19
0
0
Сподобалось?
0

В Міністерстві оборони висловилися щодо набуття законом про мобілізацію чинності з 18 травня. Речник МО, зазначив, що держава має розуміти, скільки чоловіків у віці від 18 до 60 років є здоровими, які у них військово-облікові спеціальності, хто з них має право на бронювання чи відстрочку.

Про це речник Міноборони Дмитро Лазуткін розповів у етері "Еспресо".Речник Міністерства оборони Лазуткін зазначив, що, якщо говорити глобально, то з 18 травня, коли набуває чинності закон про мобілізацію, "передусім змінюється і підхід до цієї війни".

Тому що та історія, коли частина людей воює і постійно перебуває на фронті, а частина живе своїм спокійним життям, вочевидь, що цьому вже приходить край. Разюча відмінність, яка кидалася щоразу в очі, коли повертаєшся з Донбасу у Київ чи Львів, чи інші мирні міста, не є нормальною. Можливо, це було б нормально, якби у нас був слабкий ворог, однак у цьому випадку треба мобілізуватися всій країні, всьому суспільству,
– зазначив він.

Лазуткін зауважив, що від 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають уточнити свої дані у ТЦК та СП. Він додав, що є можливість це зробити в електронному кабінеті, а також у ЦНАП.

Відповідно до його слів, держава має розуміти, скільки чоловіків цього віку є здоровими, які у них військово-облікові спеціальності або, наприклад, хто завів третю дитину і має право на бронювання чи відстрочку, або тих, хто переселився і змінив місце проживання.

Зараз чиновники категорії "Б" (керівники та заступники керівників державних органів) та "В" (інші посади державної служби) будуть бронюватися лише на 50%, а не на 100% як раніше. Залишаться заброньованими чиновники категорії "А" (вищий корпус державної служби). Крім того, пенсіонери силових структур також тепер стають на облік. Це була чутлива тема, про яку багато говорили, і також певною мірою відповідає запиту на справедливість,

– підкреслив Дмитро Лазуткін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися