Навіщо він-код у військовому квитку та як його отримати у ТЦК
Україна

Навіщо він-код у військовому квитку та як його отримати у ТЦК

20 травня, 10:35
0
0
Сподобалось?
0

Триває мобілізація в Україні. Тепер у нашій країні запроваджено він-код - це штрихкод, індивідуальний номер, що присвоюють військовозобов'язаним у реєстрі "Оберіг". При зчитуванні такого штрихкоду відображається інформація про військовозобов'язаного.

Такий код потрібен для того, щоб військовозобов'язаний, зокрема, зміг виїхати з української території, якщо має на це право. Для отримання він-коду потрібно приїхати у свій територіальний центр комплектування та соцпідтримки пройти військово-лікарську комісії.

 Після, за словами військовослужбовиці сумського ТЦК Наталії, військовозобов'язаного мають поставити на облік в базу "Оберіг" - туди вводять його особисті дані.

Співбесідниця додала, що після заповнення всіх полів формується він-код, і його можна видруковувати. Цей штрихкод означає, що військовозобов’язана особа оновила дані у ТЦК та СП. Цей штрихкод вклеюють у військово-обліковий документ, наприклад, у військовий квиток.

"Якщо все добре, і база "Оберіг" нас не підводить, то на одну людину витрачається десь 15 хвилин часу", - розповіла Наталія.

Мобілізація 2024

У нашій державі 18 травня набув чинності оновлений закон щодо мобілізаційних заходів. Тепер усі військовозобов'язані (чоловіки та жінки медики, віком від 18 до 60 років), резервісти й призовники мають оновити свої персональні дані - це можна зробити у ТЦК, центрах надання адміністративних послуг чи через застосунок "Резерв+", який надає можливість оперативно оновити дані, оскільки має доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Якщо людину визнали непридатною до військової служби, то оновлювати дані їй не потрібно.

Згідно із новим законом, тепер кожен військовозобов'язаний має носити з собою військово-обліковий документ - військовозобов'язані та резервісти повинні мати військовий квиток, а призовники - посвідчення про припис до призовної дільниці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися