Майже по всій Україні прогнозують негоду: де будуть грози, град і шквальний вітер
Україна

Майже по всій Україні прогнозують негоду: де будуть грози, град і шквальний вітер

5 червня, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

У середу, 5 червня, майже всю Україну накриє негода. Синоптики попередили про грози, град і шквальний вітер.

Через негоду в усіх областях України, окрім Півдня й Запорізької області, оголосили штормове попередження. Варто наголосити, що негода була в країні й напередодні – 4 червня.

Синоптики попередили, що у середу, 5 червня, майже всю Україну накриє негода. Так, в усіх областях, крім більшості районів південного сходу й півдня, будуть грози, а вдень у більшості районів Лівобережжя – подекуди град та шквали до 15 – 20 метрів за секунду.

Через це синоптики оголосили І рівень небезпечності – жовтий.

Разом з тим, у східних, більшості центральних, південних областей та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Тому українцям треба бути вкрай обачними при поводженні з вогнем на природі.

Якою буде погода в червні

Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю 24 Каналу розповіла, що аномальної спеки в червні не варто очікувати. Хоча в деяких областях і пригріє до +23 градусів, втім, середня місячна температура в червні очікується в межах +19...+23 градусів. У гірських районах традиційно буде нижче – +16...+19 градусів.

Водночас значні опади будуть в перший тиждень місяця – з 3 по 9 червня. Як прогнозує синоптик Ігор Кібальчич, опади розподілятимуться нерівномірно і найбільша їх кількість передбачається у західних та північних областях. Спостерігатиметься негода й на вихідних. Так, за прогнозом Кібальчича, у суботу, 8 червня, на Заході будуть зливи, грози й град.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися