9-річний українець із вадами слуху займається перукарством і має постійних клієнтів
Івано-Франківщина

9-річний українець із вадами слуху займається перукарством і має постійних клієнтів

10 січня 2021, 21:25
0
0
Сподобалось?
0

У селі Джурків Івано-Франківської області 9-річний хлопець Женя Семенович навчається перукарської справи і наразі опановує чоловічі стрижки. Вдома він тренується на ляльках, сестрам плете косички, маму фарбує, а тітку стриже.

Про це пише ТСН.

Уже зараз хлопець з гребінценем, ножицями, феном малий вправляється наче досвідчений. Починав Женя з ляльок, коли йому ледве два роки виповнилося, як він взявся впорядковувати іграшкові голови, розповідає мама. Згодом він зайнявся і волоссям своїх сестер.

"Меншу він постриг, коли я вийшла на вулицю. Взяв звичайні ножиці і постриг під каре. І одну сторону довше зробив. Я питаю: ти що зробив? А він мені показує в Інстаграмі виховательку - отак. Тобто вихователька була так само пострижена, як Соня", - пригадує мати Іванна Семенович.

Захоплення перукарством збіглося з часом, коли Женя почав втрачати слух - у хлопчика вроджена сенсоневральна приглухуватість. Оскільки не розумів, що з ним коїться, чому нічого не чує і не може вимовляти слова - лише звуки, він дуже нервував, каже мати. І тільки зачісуючи чиєсь волосся, заспокоювався. Пів року тому Женю прооперували і вживили кохлеарний імплантат. Тоді ж у нього з’явилася перша доросла клієнтка - рідна тітка.

Але однолітки над Женею кепкували, мовляв,  дівчаче хобі. Занепокоєна мати знайшла у сусідній Коломиї салон, де перукарем працює чоловік, повела туди сина, аби показати - соромитися нічого. Майстер запропонував малого повчити.  

"Я готовий з ним займатися з тим, щоб він почав себе реалізовувати у цій сфері. Не просто як нянька, щоб час витратити, а саме реально почати вчитися", - запевняє Андрій Грабчук, власник салону краси.

За пів року юний перукар вже навчився правильно мити голову й опанував класичну чоловічу стрижку. Зайвого ще жодному клієнту нічого не відстриг - жартує наставник. 

"Ми тільки стрижемо чоловіків, хоча він дуже любить з дівчатами працювати, жінок він просто обожнює. Але ми вирішили почати з простішого, щоби навчити його фокусуватися. Бо він дуже нетерпеливий", - розповів Грабчук.

Єдине хлопцеві не вистачає терпіння довести все до акуратності.

У це важко повірити, але до хлопчика вже черга шикується. Грошей за свою роботу він, звісно, не бере - хіба цукерки. А також дякує клієнтам, що наважилися у нього підстригтися.

Наставники впевнені - у малого справжній талант, тому не сумніваються, що згодом матимуть колегу-професіонала. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися