У реанімації на Львівщині через відключення світла померли 2 людей на ШВЛ
Львівщина

У реанімації на Львівщині через відключення світла померли 2 людей на ШВЛ

29 листопада 2020, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні на Львівщині.

Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

28 листопада під час моніторингу соціальних мереж, поліцейські виявили повідомлення про те, що «у Жовкві через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей».

«Проведеною перевіркою встановлено, що 27 листопада в період від 17:50 до 19:10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. В цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці при цьому встановили, що у лікарні наявні два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. «Проте їх задіяно не було», - додали у поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) та ч.2 ст 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до восьми років. Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини події.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися