Колишні військові рівненського батальйону «Горинь» привласнили волонтерські авто і прикриваються «Правим сектором»
Рівненщина

Колишні військові рівненського батальйону «Горинь» привласнили волонтерські авто і прикриваються «Правим сектором»

16 липня 2015, 09:30
2
2
Сподобалось?
2

Рік тому у розвідроту батальйону «Горинь» рівненські волонтери з групи «Допомога армії Рівне» передали частково броньований автомобіль «Фольксваген Т4». Нині ж авто з’явилося у Рівному. На ньому роз’їжджав колишній військовослужбовець «Горині», який був відповідальний за збереження машини на фронті. Вдома він навіть встиг його переробити під цивільні потреби.

«Авто передали пану Хірсі, який через пару тижнів зателефонував і повідомив, що в «тетчику» вийшов з ладу мотор (ремінь злетів) і попросив допомоги. Ми знайшли добрих людей, які відправили в Краматорськ мотор і запчастини, потім оплатили половину вартості за роботу (близько 6000 гривень попросили на СТО). Між тим пан Хірса в батальйоні всім повідомив, що на ремонт він витратив 30000 гривень власних коштів і, під приводом ремонту, збирав вказану суму.

В травні я зателефонувала пану Хірсі, і повідомила що авто ми хочемо передати в інший батальйон, який знаходиться на першій лінії оборони. Тим часом Хірса з «Горині» використовував його в тилу. Екс-комбат підрозділу Цись приїхав в Рівне двома джипами, теж волонтерськими, але це вже теж окрема історія. 
Так от, на прохання повернути автівку почула нецензурну відповідь від Хірси. Боєць погрожував, що ми в нього зможемо забрати лише купу металобрухту, а не авто. 20 травня наш «тетчик» з'явився у Рівному і був помічений волонтерами нашої групи, які попросили знов таки повернути авто на війну, в інший підрозділ. І яке було здивування, коли ми побачили, що з бойової машини зробили пасажирське авто з новеньким велюровим салоном. На місце конфлікту були викликані працівники ВСП, які затримали авто у зв'язку з тим, що не було відповідних документів, тому машина не могла покинути зону АТО (копія протоколу є). Але так просто розлучатися з автівкою пан Хірса не хотів, тому на підмогу викликав пару «горинців» разом з екс-комбатом Цисьом. Цись в свою чергу заручився підтримкою керівника місцевого «Правого сектора» Романа Коваля, який також не приїхав один, а з бійцями, ну і, звичайно, зі зброєю (це буде окрема історія, слідство триває). Ми офіційно звернулись до нового комбата «Горині» Олега Бондаря (відповідь ще не отримали, бо він на морі відпочиває) та до командування ОК «Північ» з проханням все таки передати авто у 2 батальйон 95 бригади (лист з повідомленням надсилали, чекаємо 15 днів на відповідь)», - розповідає волонтерка Вікторія Шинкаренко.

«Підкажіть, як боротись з такими офіцерами, як контролювати авто куплені на народні гроші, які чомусь демобілізовані вважають своєю власністю? І ще, чекаємо чим закінчиться кримінальна справа порушена Краматорською військовою прокуратурою за розкрадання волонтерської допомоги все тими же офіцерами «Горині», - обурилась вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • яша
    яша

    бандюки

    16 липня 2015, 09:39
    Відповісти
  • Поля
    Поля

    Гидко і сумно

    16 липня 2015, 09:45
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися