Микола ВАВРЕНЧУК
Волинь

Микола Вавренчук повертає імена повстанців з небуття

23 серпня 2018, 20:22
0
0
Сподобалось?
0

Микола Вавренчук мешкає у селі Кияж Рожищенського району Волинської області. Останні роки він посилено працює над тим, щоб повернути з небуття імена, події й факти боротьби УПА за волю і незалежність. Працьовитий краєзнавець видав дві книги: «Вірні присязі» та «Нариси визвольної боротьби». Остання вийшла у світ нещодавно. Автор відшукав і уклав величезний обсяг матеріалів, значна частина котрих ніколи не публікувалися. Велика шана і вдяка Миколі Макаровичу за титанічну працю.

Минулої неділі відбулася презентація праць Вавренчука у Рудці-Козинській. Автор розповів про те, як збирав матеріали, також про окремих героїв повідомив цікаві деталі. Адже у цьому селі був чи не найпотужніший осередок опору німцям, а також совєтам у боротьбі проти них за незалежність. Було продемонстровано десятки фотографій. Микола Макарович також повідав слухачам багато нового й цікавого про повстанського літописця Олексія Пархомчука (Чумака) з Рудки-Козинської.

Побільше б нам таких подвижників, як Вавренчук, то краще б знали і шанували героїв, котрі віддали своє життя за Україну.

Євген ХОТИМЧУК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися