У Луцьку борг за «комуналку» – понад 100 мільйонів
Волинь

У Луцьку борг за «комуналку» – понад 100 мільйонів

26 листопада 2019, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

У місті збільшилася заборгованість за отримані комунальні послуги: міська влада звертає увагу на те, що часто найбільшими боржниками є фінансово успішні підприємства.

Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови 26 листопада, - передає ІА Волинські новини.

Про стан оплати за комунальні послуги у місті поінформувала директор ТзОВ «Місцевий обчислювальний центр» Валентина Нестерук. З її слів, наразі показник оплати за комунальні послуги становить 92%, зважаючи, що зараз споживачі сплачують за жовтень. Заборгованість за комунальні послуги збільшилася з 99 до понад 106 мільйонів гривень практично за всіма показниками крім опалення. Порівняно з 1 жовтня минулого року ріст заборгованості становить 31% (з 81,5 до 16 мільйонів). На 47% порівняно з минулим роком збільшилася заборгованість за послуги з опалення, з 37 до 54 мільйонів. Заборгованість у сумі понад 100 тисяч мають 58 лучан на загальну суму 11 мільйонів гривень, серед них 11 споживачів боргують понад 150 тисяч, один споживач – понад 200 тисяч.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що попереднє керівництво ДКП «Луцьктепло» не проводило позовної роботи з успішними фірмами, які боргують сотні тисяч гривень за комунальні послуги і ці борги списували. Він зауважив, що хоче, щоб надалі лунали назви юридичних осіб, які мають борги. Підприємство зараз відновило позовну діяльність. Звертаючись до лучан, він закликав погасити заборгованість, адже якби не борг у 106 мільйонів, у місті вдалося б замінити третину мереж, натомість зараз бракує коштів для ліквідації аварійних ситуацій. Окремі бізнесмени, які мають по 15 квартир, боргували значні суми і зараз ці борги реструктуризували завдяки тому, що нове керівництво «Луцьктепла» провело відповідну роботу.

Своєю чергою, перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що левова частка боржників – ті, хто мають державне неприватизоване житло. Отримавши від міста квартири, вони не сплачують за отримані послуги, живучи фактично на утриманні у міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися