Перелік волинських лікарень, які стануть опорними
Волинь

Перелік волинських лікарень, які стануть опорними

31 січня 2020, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

7 волинських лікарень стануть опорними.

Про це передає Суспільне.

Це - Волинська обласна клінічна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинська міська , Любомльська, Ратнівська і Камінь-Каширська центральні районні лікарні. Їхній перелік 15 січня затвердив Кабмін.

Тетяна Шкарлатюк відновлюється після операції на серці. До обласної клінічної лікарні жінка приїхала із Луцького району.

«Можна було їхати і в Львів, і в Київ, а чого, якщо в нас тут все є, і прекрасна апаратура, і лікарі хороші», - говорить жінка.

«Це була одна з типових операцій, 200 в рік робить відділення таких операцій», - зауважив Кардіохірург Володимир Капець.

Завідувач відділення Ігор Біскуб розповідає: в обласній лікарні медики роблять операції різного рівня складності. Найсучасніше обладнання дозволяє відстежити реабілітацію хворих.

Волинська обласна лікарня – у переліку опорних лікарень. Як розповів її керівник Олександр Дудар, до уваги брали наявність сучасного обладнання, вузькопрофільних спеціалістів, доступність і змогу працювати цілодобово. Нині адміністрація обласної лікарні підписує договори з Національною службою здоров’я і визначає пакет послуг, які надаватиме, каже керівник. З його слів, за останні два роки у лікарні купили обладнання на 150 мільйонів гривень. Тут працює майже півтори тисячі людей, три сотні з них – це лікарі.

Це – Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання. Лікарня не буде опорною, розповів генеральний директор Михайло Слижук. Гроші на заклад виділяють із районного бюджету і з бюджету об’єднаних територіальних громад. Зі слів гендиректора, 95% грошей, що надійшли торік, витратили на заробітну плату медиків. 

7 волинських лікарень стануть опорними

У неврологічному відділенні лікуються Володимир Мінчук і Василь Лютий. Розповідають: їм важливе ставлення медперсоналу і доступність лікування.Х

Лікарня у Ківерцях розрахована на 200 ліжкомісць, розповів медик Михайло Слижук. З його слів, у зв’язку із вкрай обмеженим фінансуванням, останні роки у закладі об’єднували відділення.

Генеральний директор Ківерцівського ТМО Михайло Слижук: "Наш інтерес - щоб наша установа залишалася хоча б такою, як вона є. Район наш великий, майже 64 тисячі населення. Останній населений пункт знаходиться за 70 кілометрів від Ківерець."

Утримувати районні лікарні, їх 16, економічно не вигідно, розповів начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк. 

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк каже, що лікарні, які не стануть опорними, поки що працюватимуть як і працювали.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися