Екс-заступник начальника волинської міліції отримав 700 тисяч відшкодування за звільнення
Волинь

Екс-заступник начальника волинської міліції отримав 700 тисяч відшкодування за звільнення

14 січня 2021, 20:59
1
0
Сподобалось?
0

Колишній перший заступник начальника волинської міліції Михайло Руденко отримав від Міністерства внутрішніх справ майже 700 тисяч гривень виплат через протиправне звільнення з посади восени 2014-го року.

Про це стало відомо із даних єдиного веб-порталу використання публічних коштів, пише Сила правди.

За його даними, Михайло Руденко отримав 17 тисяч 862 гривні грошового утримання у липні 2020 року, потім ще 613 тисяч 126 гривень грошового забезпечення у листопаді 2020-го та 59 тисяч 424 гривні одноразової грошової допомоги при звільненні на початку грудня 2020 року.

Крім того, управління МВС сплатило майже 269 тисяч гривень податків із виплат Михайлу Руденку: 123 тисячі податку на доходи фізичних осіб, майже 137 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 9,3 тисячі гривень військового збору.

Михайло Руденко пропрацював у міліції 21 рік. Зокрема, з серпня 2010-го по квітень 2012-го працював заступником начальника слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області, а з квітня 2012-го очолив слідче управління УМВС України у Волинській області. З січня 2013-го по лютий 2014-го перебував на посаді заступника начальника УМВС України у Волинській області, а згодом поїхав на Житомирщину, де у вересні 2014-го став першим заступником начальника УМВС у Житомирській області.

В період Євромайдану та Революції Гідності 2013-2014 років Михайла Руденка звинувачували в переслідуванні активістів.

Крім того, запам’ятався Руденко і дорогими речами, які не співмірні з його статками. Зокрема, годинником за кілька тисяч євро, який йому нібито подарували, та автомобілем. Активісти навіть з автомобільними шинами прямо на його робоче місце приходили вимагати звільнення.

Та після цих подій Руденко так і не пішов. За кілька місяців його перевели на Житомирщину і лише восени 2014-го звільнили. Тоді ж, коли пішли і інші високопоставлені силовики.

Міністерство внутрішніх справ України восени 2014-го року видало наказ №2239 о/с «По особовому складу», який передбачав звільнення осіб, які перебували на керівних посадах в структурі міліції на підставі так званого люстраційного закону «Про очищення влади». Відтак Михайла Руденка звільнили з посади першого заступника начальника УМВС України в Житомирській області – начальника слідчого управління, на якій він на той час працював.

Відповідну інформацію про люстрацію посадовця внесли до державного люстраційного реєстру. Закон також заборонив йому на десять років обіймати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Однак, посадовець вирішив, що звільнили його незаконно і одразу ж в листопаді 2014-го подав позов до суду, який і завершився успішно у 2020-му.

Управління МВС у Житомирській області та саме міністерство подали апеляційну скаргу на рішення Волинського окружного адміністративного суду, однак Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові залишив її без задоволення, а рішення ВОАС – без змін. Наприкінці грудня 2020-го, після здійснення усіх виплат, УМВС подало касаційну скаргу до Верховного Суду України, однак її ще не розглянули.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Гоцул
    Гоцул

    Браво Руденко !!! Поздоровляю !!! Так тримати, а цьому гівну майданівському усе зарахується ...

    14 січня 2021, 21:22
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися