Вирішила освіжитися: подробиці порятунку 16-річної дівчини, яка тонула в Стиру у Луцьку
Волинь

Вирішила освіжитися: подробиці порятунку 16-річної дівчини, яка тонула в Стиру у Луцьку

14 червня 2021, 16:02
0
1
Сподобалось?
1

У вівторок, 8 червня, у Центральному парку відпочинку імені Лесі Українки врятували 16-річну дівчину, яка тонула в Стиру. 

Про це йдеться на сайті рятувальників області. 

Так, близько 14:00 старший матрос-рятувальник Павло Суліменко на комунальному посту на пляжі річки Стир почув крики «Тону, допоможіть!» і побачив на середині річки потопаючу дівчину. Його колега Андрій Башук разом з Павлом кинулися у воду, швидко допливли до потопаючої. Андрій підхопив дівчину попід руки, Павло допомагав йому. Разом рятувальники доправили юнку до берега, допомогли їй оговтатись та вивільнити дихальні шляхи від води. Допомога лікарів не знадобилась.

З’ясувалось, що вона вирішила освіжитись у прохолодній воді, але не врахувала сильної течії на річці, втратила сили через вагу намоклої одежі та почала тонути. Вчасна кваліфікована допомога рятувальників зберегла життя 16-річній Богдані.

Це вже не перший випадок рятування людей 35-річним Павлом і 43-річним Андрієм – у 2019 році вони були нагороджені до Дня рятівника за професійні дії з порятунку потопаючої на цьому ж пляжі. Загалом за 4 роки вони разом надали допомогу уже декільком десяткам відпочивальникам на воді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися