На Волині ще недавно прикутий до ліжка чоловік станцював на інвалідному візку
Волинь

На Волині ще недавно прикутий до ліжка чоловік станцював на інвалідному візку

7 листопада 2021, 18:49
0
0
Сподобалось?
0

Підопічний Горохівського психоневрологічного інтернату Володимир Лютіков після важкої хвороби зміг пересісти на інвалідний візок, щоб затанцювати на сцені із директоркою закладу.

Про це з посиланням на газету «Горохівський вісник» пише Волиньпост.

Одного з вересневих днів під інтернатівські ворота 51-річного Володимира привезли рідні. Позаду був складний період в житті, лікарняні палати.

Чоловік народився і виріс у Луцьку, підбирав музику для дискотек і бачив себе в майбутньому знаменитим діджеєм. Згодом одружився, став батьком. Одного разу, повертаючись ввечері додому його побили незнайомці. Побиття на міській вечірній вулиці закінчилося жахливими наслідками – важкою черепно-мозковою травмою та інсультом. Лікування було тривалим, потім домашня реабілітація. Пережити судилося смерть дружини.

Під час знайомства з директоркою інтернату чоловік був зневірений і не бачив сенсу життя. Одного разу Юлія Ковальчук сказала біля ліжка Володимира: «Ми з Вами, Володю, ще обов’язково потанцюємо!».

З того часу чоловік ніби ожив. Спочатку змінив ліжко на інвалідний візок, почав робити рухові вправи, вчився розмовляти і одного разу нагадав директорці про ї обіцянку: «А пам’ятаєте, Ви обіцяли, що будете зі мною танцювати? Я готовий!».

Концертний номер вирішили приурочити Дню святого Валентина, а мелодією, яка переповіла б життя Володимира В’ячеславовича, обрали «Вальс дощу» Фредеріка Шопена. Бо: «Щоб побачити веселку, потрібно пережити дощ», - цього речення, мовленого пані Юлією, її партнеру в інвалідному візку вистачає для того, щоб кружляти поруч своєї рятівниці нескінченно.

Відтак танцювальна пара стала репетирувати свій танець, щоб презентувати його учасникам і глядачам відкритого фестивалю «Де ще знайти таку красу, як в казці намальовану», VII обласного фестивалю людей із інвалідністю «Струни душі».

Варто зазначити, що Володимирові Лютікову на День Святого Миколая подарували музичний центр і тепер він – діджей у шикарному залі інтернату на всіх святкових дискотеках, які відбуваються після концертів.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися