Батько загинув, старший син – у полоні, молодший – на передовій: історія родини Богданів з Волині
Волинь

Батько загинув, старший син – у полоні, молодший – на передовій: історія родини Богданів з Волині

13 листопада 2023, 11:48
0
0
Сподобалось?
0

Ковельчанка Світлана Богдан - мама двох синів. Молодший 22-річний Анатолій зараз на фронті, старший Андрій, якому 24 - у російському полоні. Жінка каже, що робота та волонтерство допомагають їй триматися.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Нещодавно родину Богданів сколихнула ще одна біда. Від важких поранень помер батько синів Світлани її колишній чоловік Ярослав. Свій останній бій він прийняв на Донеччині.  За життя чоловік боровся 7 місяців у лікарні. Ярослав Богдан пішов у військо в перші дні повномасштабного вторгнення, аби не відставати від синів військових.

Першим в армії пішов старший Андрій. Матір каже що її син патріот і постійно був за справедливість в усьому. Тому вона й не здивувалася коли дізналась, що Андрій йде служити в «Азов». Він пройшов непростий курс підготовки. У 2019 році розпочав службу, тоді йому було 20 років. Перед початком великої війни, бувши у Маріуполі, син заспокоював матір. Казав, що все буде добре. Під час запеклих боїв за Маріуполь кожен дзвінок від сина був на вагу золота. 

Те, що син у полоні, жінка дізналася з новин. Після цього жодної звістки, де її дитина. Лише в серпні цього року Світлана почула про страшний сфабрикований вирок для Андрія. Разом з Андрієм у полоні ще двоє бійців з Ковеля. Його друзі - два Владислав, яких також незаконно ув'язнили. Син завжди мужня приймав всі виклики долі, тому й Світлана нині намагається жити так само.

Матір захисників не перестає робити все, що в її силах, аби звільнити Андрія та інших полонених захисників. У травні вона виступила із промовою в ООН. Акції рідні полонених ковельчан проводять й у своєму місті. Світлана наголошує, що перемога має бути потрібна всім, а не лише тим, хто чекає когось з війни та полону. Матір вірить, сини повернуться додому. Просить інших людей не забувати, дякувати нашим захисникам за щоденний подвиг і не мовчати про тих, хто досі перебуває у російському полоні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися