Повідомлені новини

Журналістів й дипломатів — на «прослушку»

5 травня 2014, 10:43
0
0
Сподобалось?
0

Наприкінці 2013-го - на початку 2014 років працівники УСБУ України в Закарпатській області здійснювали прослуховування телефонних розмов закарпатських журналістів та закордонних дипломатів. Про це йдеться в документах, які ексклюзивно опублікувало Інтернет-видання «Закарпаття-онлайн».

Дозвіл на прослуховування давав особисто тодішній голова Апеляційного суду Закарпатської області Микола Крегул.
Як видно з документів, на Майдані Незалежності закарпатська СБУ влаштувала «зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж» під умовною назвою «Журналіст».
Закарпатських журналістів і власкорів загальноукраїнських ЗМІ на Закарпатті прослуховували відповідно до статті 114 Кримінального кодексу України - шпигунство. Крім журналістів, під «прослушку» потрапили й іноземні дипломати, зокрема начальник консульського відділу Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Бібіана Громадова та заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі. Обом дипломатам інкримінувалася «розвідувальна діяльність проти України».
За неофіційною, але достовірною інформацією «Закарпаття-онлайн», Микола Крегул як голова Апеляційного суду Закарпатської області, особисто давав вказівки суддям зазначеного суду «штампувати» обвинувачувальні «вироки» в апеляціях з адміністративних справ активістів, що захищали площу Народну в Ужгороді. Ця політична розправа здійснювалася за особистою вказівкою тодішнього голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди.
Підготувала Руслана ТАТАРИН

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися