У Польщі ім’ям генерала армії УНР назвали перехрестя
Світ

У Польщі ім’ям генерала армії УНР назвали перехрестя

25 червня 2018, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

У польському місті Вроцлаві минулої суботи (23 червня)   відкрили кругове перехрестя, якому присвоїли ім’я генерала армії УНР Марка Безручка.  Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на інформацію  посла України в Польщі Андрія Дещиці.

"Сьогодні у Вроцлаві офіційно відкрито кругове перехрестя, якому надано ім’я генерала армії УНР Марка Безручка. Під час відкриття меморіальної таблиці були виконані гімни України та Польщі.

Глава Союзу українців у Вроцлаві Ігор Саламон раніше заявляв, що приурочення імені українського генерала є "символом братерства наших народів". "До сторіччя незалежності Польщі варто пам’ятати, що вона не боролась одна", - зазначив Саламон.

Голова міської ради Вроцлава Яцек Оссовський зауважив, що перехрестя імені Марка Безручка є "ще одним символом нашої спільної історії".

Марко Безручко в 1920 році командував 6-ю Січової стрілецькою дивізією УНР, яка разом із польськими військами визволила Київ 6 травня. Безручко також очолював оборону Замостя у боротьбі проти Червоної Армії і брав участь у розгромі Армії Будьонного під час битви під Комаровом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися