Сильний поривчастий вітер принесе в Україну потепління
Актуально

Сильний поривчастий вітер принесе в Україну потепління

23 вересня 2021, 19:04
1
0
Сподобалось?
0

Невдоволених погодою буркотунів, які вважають, що навкруги лютий холод, бабиного літа вже годі чекати, очікує сюрприз.

За прогнозом Sinoptik.ua, у п’ятницю в Україні переважатиме хмарна погода, дощитиме та буде досить прохолодно. Очікується сильний вітер з поривами до 24 м/сек. У суботу температура повітря стане вище, але місцями йтимуть дощі. У неділю погода повеселішає, сонця над країною побільшає, температура повітря підвищуватиметься, на півдні та в Закарпатті до +23°С. У решті регіонів – буде помірно тепло, від +14 до +19°С.

Почалася пора осінніх туманів. Поки що тумани слабкі. Зазвичай вони бувають вранці, в низинах, біля водойм. У п’ятницю та суботу ранкові тумани накриють західні, східні та північні області.

Погода найближчими днями несприятлива для метеозалежних людей. Вони відчуватимуть ломоту в кістках, сонливість, дратівливість. Можливе загострення хронічних захворювань. Будьте уважні до себе!

Похмура, дощова та вітряна погода викликає сильну втому у водіїв, особливо при поїздках на великі відстані. Частіше відпочивати – найдієвіший засіб в таких випадках.

На заході країни у п’ятницю стовпчик термометра покаже +13...+16°С, очікуються дощі, західний, північно-західний вітер з поривами до 24 м/сек. У вихідні - до +22°С, мінлива хмарність. На Закарпатті сонця буде багато, температура вдень до +23°С. У понеділок в Закарпатті та Чернівецькій області збережеться тепла погода, проте в Луцькій та Тернопільській областях денна температура не перевищить +15°С.

У Карпатах в п’ятницю очікується сильний вітер з поривами до 24 м/сек. У вихідні стане значно тепліше, в Івано-Франківську до +21°С.

На сході України в п’ятницю сонечко буде виглядати рідко, місцями пройдуть дощі, денна температура +14...+15°С, у Харківській області +11°С, посилення південного вітру до 7 м/сек з поривами до 24 м/сек. У вихідні трохи потеплішає, +15...+18°С, та знову дощитиме. У понеділок часом накрапатиме дощ, вдень +15°С.

У південних областях України в кінці робочого тижня вдень буде +15...+16°С, дощитиме, очікується південно-західний вітер з поривами до 24 м/сек. У суботу та неділю - комфортна температура повітря, до +23°С, без опадів. Сонця побільшає, але вітер із заходу та північного заходу часом буде наганяти хмари.

У центрі країни в п’ятницю буде місцями дощитиме, вдень очікується +11...+14°С, вітер західних напрямків до 8 м/сек з поривами до 24 м/сек. Вихідні - значно тепліші, до +19°С. Виняток - Полтавська область, до +14°С. У суботу йтимуть дощі у Полтавській та Черкаській областях. На початку наступного тижня денна температура повітря не буде вище +15°С, але сонця побільшає.

На півночі України п’ятниця буде досить теплою в порівнянні з попередніми днями, до +14°С, у Сумській області – до +9°С. Йтимуть дощі, очікується посилення швидкості вітру до 15-24 м/сек. У вихідні у Чернігівській та Сумській областях +13...+14°С, у Київській та Житомирській +15...+17°С, хмар поменшає, сонце з’являтиметься частіше.

У Києві в п’ятницю вдень +13°С, сильний вітер з поривами до 15-24 м/сек. Часом дощитиме. У вихідні похмуро з проясненнями, вітер трохи заспокоїться, дощ припиниться. У неділю стане тепліше, до +15°С, буде пригрівати сонечко, але невеличкий мілкий дощик не зможе порушити сонячний настрій. Початок робочого тижня зустріне киян ясним ранком. Денна температура повітря до +14°С.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • No name
    No name

    Не у Луцькій області, а у Волинській!

    23 вересня 2021, 22:42
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися