Виділений сервер як основа IT-інфраструктури бізнесу
Актуально

Виділений сервер як основа IT-інфраструктури бізнесу

8 квітня 2022, 14:06
0
0
Сподобалось?
0

Для ефективного конкурування сучасний бізнес потребує створення IT-інфраструктури. Це стосується різних галузей підприємництва, незалежно від того, чи має компанія відношення до інформаційних технологій. Особливо це важливо для представників середнього та великого бізнесу, в яких уже сформовані відділи маркетингу, бухгалтерія, колл-центр, менеджерський склад тощо. 

IT-інфраструктура передбачає цілий комплекс цифрових послуг, доступний для організації бізнесу. Всі разом вони потребують значного ресурсу, для якого часто недостатньо робочих комп'ютерів. І тоді на допомогу може прийти рішення орендувати виділений сервер .

У сучасних реаліях війни, коли ракетні удари здійснюються по всій території України, варто задуматися над тим, щоб орендувати виділений сервер за кордоном. Фізична відстань не матиме значення, адже за допомогою програм віддаленого керування можна адмініструвати свій сервер з будь-якої точки світу.

FoVqYjusLI9gpDQ8SchPik9qMTFIDDwQMqY2cfmCK366p6MbogkjoLciM1lhpsKudjQAZf9JG2REBlFqhA9rj111BFb-hRbXZTm-g_2wl0LvG_HXtbHuoPJN_1_kbJENr2H43J_3

Що таке виділений сервер? 

Виділений сервер (dedicated server) — це потужний комп'ютер, зазвичай встановлений у дата-центрі. Зазвичай, він має більше оперативної пам'яті, більш ємні жорсткі диски та обчислювальної потужності, ніж звичайні комп'ютери, тому може виконувати складніші операції і зберігати більший обсяг даних. 

Переваги виділеного сервера: 

  1. Сервер постійно підключений до інтернету. Завдяки цьому його можна використовувати для розміщення сайтів, створення віртуальних офісів, зберігання корпоративної інформації з віддаленим доступом для різних працівників тощо. Для роботи на сервері важливий безперебійний доступ до мережі, тому провайдери докладаються максимум зусиль, щоб не траплялося розривів зв'язку. 
  2. Дані на сервері більш захищені, ніж в разі використання приватного ПК або віртуального хостингу (shared). Сервери мають свої фільтри захисту на всіх рівнях, і тільки орендар вирішує, скільки і яких захисних програм ставити на машину. 
  3. Можливість встановлювати будь-яке програмне забезпечення, використовувати унікальні або "важкі" програми. 
  4. Професійна техпідтримка, яку здійснюють фахові спеціалісти. 
DHK9kMzpIuUlLoA8FyZWaYbFkOW6d2RWHWdRZVv_1SYvTHSPwDXWKBRjRqZ3bPlCybdjxe6E3rp7InZ4QcQ1sM4wQC0P4EHrUGqq4XSc2OFjmKeFr0EyoX9fh9noRRzDaBjm9wHe

Для чого можна використовувати виділений сервер у бізнесі? 

Фізичний сервер може виконувати одразу кілька функцій, які допоможуть краще організувати бізнес-процеси компанії. 

Розміщення сайту 

Кожен бізнес прагне бути видимим в інтернеті, створюючи веб-ресурси: корпоративні сайти, візитки, лендінги під маркетингові кампанії, інтернет-магазини. Якщо у компанії тільки невеликий сайт-візитівка, то виділеного серверу буде для нього забагато і можна обійтися звичайним хостингом. 

Але великі корпоративні сайти з великою кількістю відвідувачів чи інтернет-магазини потребують багато ресурсів, тому їм знадобиться потужніше устаткування. Маркетплейси, наприклад, можуть розміщуватися на кількох серверах, адже на них постійно здійснюють покупки тисячі клієнтів. Наявність сервера не тільки забезпечує більшу потужність, а й дає кращий захист для персональних та фінансових даних користувачів. 

CRM

CRM — це система керування відносинами з клієнтами, яка дозволяє систематизувати та оптимізувати цей напрямок роботи. Комплексне програмне забезпечення включає в себе цілий ряд корисних опцій: 

  • Об'єднання всіх каналів зв'язку (месенджери, пошта, SMS) в одному каналі, що забезпечує швидку відповідь оператора
  • Візуалізація воронки продажів, що дозволяє не втрачати ліди на проміжкових етапах
  • IP-телефонія, яка дозволяє підключати декілька операторів до одного номеру
  • Віртуальний офіс (розподіл задач та контроль за виконанням роботи)
  • Створення клієнтських профілів
  • Документообіг тощо

CRM краще розміщувати на сервері для швидшої роботи (щоб компоненти не "підвисали" і не створювали простоїв), та для захисту персональних даних клієнтів від крадіжки. 

Програмне забезпечення для керування підприємством та бухгалтерського обліку

Спеціалізоване ПО допомагає автоматизувати ряд бізнес-процесів та істотно полегшує роботу керівництва, відділу кадрів та бухгалтерії підприємства. 

До початку повномасштабного вторгнення багато наших підприємств використовували 1С.  Ми не рекомендуємо продовжувати цю практику, оскільки в першу чергу це бізнес країни-агресора. А по-друге, компанія вже почала санкції проти українських користувачів, відкликавши ліцензію. 

Серед українських сервісів, які можуть заміною російському 1С, можна згадати «Дебет Плюс», ISpro та «MASTER: Бухгалтерія». Вони ще не настільки потужні, але підтримуючи українських розробників ПО, ми допоможемо їм розвиватися і міцніти. 

Ці платформи надають такі можливості:

  • Бухгалтерський та податковий облік
  • Кадровий обліку і керування персоналом
  • Фінансове планування
  • Управління виробництвом
  • Управління логістикою 
  • Документообіг 
  • Управління роздрібною торгівлею та закупівлями тощо

Програми та бази даних для них найкраще розміщувати на виділеному сервері, адже він надійніше зберігає інформацію та дозволяє консолідувати її в єдиному захищеному просторі. 

Поштовий сервер

В першу чергу поштовий сервер потрібний компаніям або структурним розділам, які багато працюють з поштою — роблять розсилки, ведуть ділову переписку. Поширені поштові сервіси, якими ми звикли користуватися (gmail.com, ukr.net), мають свої недоліки:

  1. Недостатня захищеність конфіденційної інформації.
  2. Відомі поштові сервери стають об'єктами частих хакерських атак, а їхні клієнти отримують найбільше спаму.
  3. Обмежена кількість листів — власник приватного поштового аккаунту може відправляти від 250 до 500 листів на день (залежно від сервісу). 

Тому наявність власного поштового серверу вирішує ряд проблем: більший рівень захисту корпоративних даних, можливість встановити власний домен для поштової адреси, безліміт на кількість надісланих листів. 

Читайте також: Чому для розсилки краще використовувати спеціальний сервіс .

Поширені запитання щодо виділених серверів

  1. Чи можна тримати сервер в офісі? Зазвичай такого не роблять, бо сервер потребує особливих умов для розміщення, температурного режиму, постійного енергопостачання, якісного технічного обслуговування. Найкраще місце для сервера — в дата-центрі. Але завдяки можливості віддаленого доступу орендар може легко працювати з ним зі свого офісу. 
  2. Чи можна адмініструвати сервер самостійно? Таке можливо за наявності відповідних навичок. Це питання вирішується двома шляхами: компанія наймає власного адміністратора (у штат або на аутсорсі) або замовляє послугу у провайдера. Але важливий момент: орендар може самостійно здійснювати лише програмне адміністрування. Технічним обслуговуванням завжди займаються працівники дата-центру. 
  3. Чи можна використовувати один сервер для кількох різних цілей? Так, звісно. На фізичному сервері можна створювати ізольовані ділянки, так звані віртуальні сервери. Кожен із них працює абсолютно автономно і може виконувати свою роль — проксі, поштового, ігрового, хостингового та будь-якого іншого сервера. 

Виділений сервер — це важливий крок для розвитку компанії. Він гарантує більший захист корпоративної інформації, можливість встановлювати програмне забезпечення з високими технічними вимогами та автоматизувати бізнес-процеси.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися