У Києві з картки, на яку збирали гроші для важко пораненого бійця, викрали 140 тисяч гривень
Кримінал

У Києві з картки, на яку збирали гроші для важко пораненого бійця, викрали 140 тисяч гривень

17 квітня 2015, 22:54
1
0
Сподобалось?
0

Родина тяжко пораненого бійця три місяці збирала гроші на реабілітацію і лікування. Чоловіка Олени поранили під час АТО.  Вона каже: постійно заспокоює себе – головне, що живий. І збирає гроші на його лікування. Та нині родину спіткало ще одне лихо – з картки зникли усі 140 тисяч гривень пожертв.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

– Я прокинулася вночі, мені прийшла смс, щоб підтвердити зняття такої суми: будь ласка, введіть такий код і нікому його не кажіть, – розповідає Олена.

Жінка зрозуміла, смс – від шахраїв. Підтвердження не відправила та заблокувала картку. В банку їй видали нову та порадили про неї нікому не розповідати. Туди ж перевели і всі кошти. Втім, коли вона прийшла знімати гроші, на картці не було нічого. Злодіям якимось чином вдалося зняти усю суму з нової картки.

– Я просто не розумію, як так можна було без паспорта розблокувати стару картку, і тут знак питання також іде - як могли всі кошти з нової картки перейти на стару, заблоковану. Служба безпеки переслідила, куди відправились ці гроші, знайшли двох людей, з банкоматів яких вони знімали, прізвища та імена і тому подібне, я взяла ці імена, пішла в РОВД, сказали – розслідування триває, – каже жінка.

Постраждала написала заяву до Шевченківського райуправління міліції в місті Києві. Там відкрили провадження за фактом незаконного втручання у роботу комп’ютерної техніки. Своє розслідування вже провели і в банку. Кажуть – знають, як діяли зловмисники. Михайло Фролов, заступник керівника служби безпеки банку, каже, що шахраї використали номер мобільного телефону клієнтки, який був ключен до її фінансового рахунку. Зловмисники перевипустили сім-картку і у кілька транзакцій зняли усю суму.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Александр
    Александр

    Есть у меня приятель-руководит СБ одного из банков .Так вот он мне посоветовал,ни в коем случае не пользоваться карточкой для накопления или сбережения денежных средств ,только СБЕРКНИЖКОЙ !

    17 квітня 2015, 23:15
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися