У Дніпропетровську бойовикт готували замахи на Яроша та командира «Дніпра»
Кримінал

У Дніпропетровську бойовикт готували замахи на Яроша та командира «Дніпра»

26 червня 2014, 17:52
0
1
Сподобалось?
1

Дніпропетровську Служба безпеки України викрила та затримала злочинну групу, члени якої готували теракти і вербували громадян України для участі у збройних бандформуваннях на сході держави.

Через соціальні мережі учасники цього злочинного угруповання поширювали публічні заклики до порушення територіальної цілісності України, а також формували з місцевих мешканців групи для відправлення до спецтаборів для проходження відповідної бойової підготовки.

24 червня ц.р. співробітники СБУ затримали шістьох активних учасників радикально-налаштованого злочинного угруповання.

Зі слів затриманих, їхньою метою було створення «Дніпропетровської народної республіки» на підтримку терористів, котрі діють у Луганській і Донецькій областях, і з якими вони підтримували прямі контакти.

Зловмисники планували створення незаконних збройних формувань для захоплення органів влади, нападів на підрозділи Збройних Сил України.

Під час обшуків помешкань затриманих правоохоронці виявили та вилучили вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми вчинення терористичних актів у Дніпропетровську, листівки із закликами до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України, повідомили у прес-центрі СБУ.

Сьогодні ж стали відомі ще деякі подробиці. Всього до складу банд формування входило 16 осіб. У їхніх першочергових планах були вбивства заступника губернатора Дніпропетровщини Бориса Філатова, лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша (нині він знаходиться на базі у Дніпродзержинську і бере участь в АТО разом з іншими членами організації) та керівника батальйону «Дніпро» Юрія Берези. Окрім того терористи збиралися підривати ешелонт з військовою технікою та трансформаторів з метою залишити Дніпропетровськ без світла й води.

https://www.youtube.com/watch?v=QQWdUeV8wws&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися