Без знання іноземної мови поступити на магістратуру не вийде
З перших уст

Без знання іноземної мови поступити на магістратуру не вийде

28 травня 2020, 17:18
0
0
Сподобалось?
0

З 12 травня розпочалася і триватиме до 5 червня включно онлайн-реєстрація на єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) для вступників на магістратуру. Адже, як відомо, майже не залишилося спеціальностей, де діє стара система вступу – через іспити. Тепер магістром можна стати лише склавши так званий ЄВІ – аналог шкільного тестування. До чого слід бути готовим майбутнім вступникам, розповідає завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко.

Реєстрація та й власне саме тестування для майбутніх магістрів мало чим відрізняється від уже звичного ЗНО. Спробувати щастя можуть усі власники вже отриманого раніше диплома бакалавра. Цьогорічні ж повинні подати довідку з навчального закладу, що вони – студенти-випускники 4 курсу бакалаврату.

Як розповіла Алла Корнейко, єдиний вступний іспит з іноземної мови (на вибір: англійська, німецька, французька, іспанська) проходитиме цьогоріч 1 липня у дві зміни. Тобто частина абітурієнтів з’їдуться у місця тестування вранці, частина – після обіду. Процедура – ідентична шкільному ЗНО. Іспит триватиме 60 хвилин, в екзаменаційній роботі – 42 завдання. У майбутніх магістрів перевірятимуть рівень читання та використання іноземної мови. До слова, школярі складають «ускладнений» варіант оцінювання, який підсилили аудіюванням та власним висловлюванням (твором). Залежно від успішності визначатиметься пороговий бал. Він дозволить абітурієнту брати участь у конкурсі. Тим, хто не пройде поріг, з думками про магістратуру цього року доведеться розпрощатися. Минулоріч, наприклад, ЄВІ не склало понад 20% учасників.

Не складатимуть ЄВІ на отримання магістерського диплома лише з деяких спеціальностей аграрного та військового напрямку.

Окремо передбачена здача (цьогоріч 3 липня) єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) для тих, хто хоче стати магістром права. Теж у формі ЗНО. В абітурієнтів перевірятимуть критичне, логічне, аналітичне мислення, загальні навчальні правничі компетентності та власне знання законів та права. Це дуже складний іспит, який проходить у два етапи і загалом триває близько чотирьох годин. На опрацювання першої частини виділяється 75 хвилин, за які треба встигнути вирішити на 30 завдань з логіки, аналітичного мислення тощо. Другий етап – відповісти на 100 запитань з восьми правничих дисциплін.

Як зауважила Алла Корнейко, поборотися за диплом магістра з права може будь-хто: філологи, математики, журналісти... Щоправда, доведеться перед ЄФВВ пройти так звані перехресні іспити, додаткові фахові випробування з правничої спеціальності, які проводить обраний для навчання вуз.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися