4A Games розробляє реалістичний шутер від першої особи
З перших уст

4A Games розробляє реалістичний шутер від першої особи

26 жовтня 2022, 12:50
0
0
Сподобалось?
0

Українська компанія 4A Games, відома своєю популярною відеогрою Metro, вже працює над черговою частиною і досить швидко просувається в цьому напрямку. Розробники навіть планують запровадити до гри режим, розрахований на велику кількість користувачів, хоча це поки ще на стадії обговорення. Нова частина гри буде адаптована до таких платформ: персональний комп’ютер, ноутбук, консолі нового покоління Sony та Xbox.

Що відомо про новинку

Існує думка, що крім серії відеоігор Metro студія планує розпочати розробку розваги принципово іншого жанру. Хотілося б, щоб це стали ігрові апарати на гроші: добре, коли перспективні студії працюють в різних напрямках. Але йдеться про зовсім іншу відеогру: на це натякає той факт, що 4A Games відкрила вакансію технічного художника та концепт-художника, завдання яких – розробляти атмосферний, динамічний та реалістичний «шутер від першої особи». Виходячи з тексту вакансії, до обов'язків нових фахівців мають входити створення живого оточення на двигуні, створеному самою компанією, тобто її власній розробці.

Скоріше за все, чекати на нову гру від 4A Games найближчим часом не має сенсу, адже наприкінці 2020 року розробники попередили, що поки геймерам не варто сподіватися на чергову частину Metro. А тим більше – зовсім іншу розвагу. Утім, це зрозуміло, адже реліз Metro Exodus: Sam's Story відбувся 2020 року.

Геймдизайн: плюси та мінуси

Як це часто буває, новий проект 4A Games – гра Metro Exodus − має два боки. З однієї сторони це першокласна пригода, за якою починаєш нудьгувати ще до закінчення фінальних титрів. Із другої – дещо застарілий гейм дизайн. Експерти вважають, що до нього не було впроваджено жодних інновацій. Технології 2000-х супроводжуються певними технічними проблемами, які напевно можуть дратувати користувачів.

Але шанувальники гри пробачають розробникові такі недоліки, адже в проекті є багато позитивного. Головна особливість Metro: Exodus – саме її історія, її атмосферність, стиль. Компанія неодноразово попереджала, що Exodus у жодному разі не переказує «Метро 2035» чи будь-які інші книжкові сюжети. Вона ними натхненна – це так, але сценарій зовсім інший, свій, неповторний. Це додає розвазі індивідуальності.

Особливості геймплею

Геймплей Metro: Exodus − така ж палиця з двома кінцями. Основний акцент дещо змістився: у попередніх частинах були і виживання, і стелс, але перевага все ж таки віддавалася екшену. Тепер все навпаки: переваги отримають ті, хто вибере потайливе проходження. Хоча, звичайно, ніхто не змушує дотримуватись одного підходу. Якщо раніше гра Metro була переважно лінійною, то зараз більшість подій розгортається у справжньому світі. Повноцінного відкритого всесвіту тут немає, але це не робить процес менш цікавішим. Багато локацій стали значно масштабнішими, з’явився простір для маневру та більше можливостей.

Немає жодних сумнівів, що серія «Метро» продовжиться. Напевно кожна її новинка буде мати свою родзинку, що сподобається геймерам.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися