Волонтерська БМП «Азовець» претендує стати найзахищенішою бронемашиною у світі
Україна

Волонтерська БМП «Азовець» претендує стати найзахищенішою бронемашиною у світі

30 листопада 2015, 09:55
0
0
Сподобалось?
0

Найближчим часом почнуться випробування виготовленої зусиллями волонтерів важкої БМП «Азовець». Нйсучасніші армії світу уже давно мають в арсеналі техніку подібного класу. Фактично це гібрид танка і БМП. «Укроборонпром» кілька років працював над подібною машиною і навіть представив кілька прототипів, однак у серійне виробництво вони досі так і не пішли. «Азовець» також виконаний на базі танка Т-64. Роботи виконувало конструкторське бюро полку Національної гвардії «Азов» на руїнах київського заводу АТЕК. Керує процесом колишній головний конструктор Харківського танкового заводу імені Малишева Микола Степанов.

Ключова вимога, яку ставили перед собою розробники, працюючи над «Азовцем» - максимальний рівень захищеності екіпажу, збереження людських життів. При цьому не зверталася увага на вартість машини. Вона знаходиться приблизно в одному ціновому діапазоні з американським аналогом. Це приблизно 5 мільйонів доларів за один екземпляр.

Важка БМП отримала безпрецедентний рівень захисту. Так екіпаж, відповідно до найсучасніших стандартів, поміщений у броньовану капсулу. Замість знятої з Т-64 башти встановили масивну бронекоробку (товщина до 40 міліметрів, і це при тому, що танк має свою броню), яка захищена системами активного захисту «Ніж» і «Дуплет». Дно машини посилене подвійною бронею, що гарантує екіпажу захист при підриві на протитанковій міні. Також «Азовець» не має звичних для бронетехніки прицільних віконечок-триплексів. Їх повністю замінюватимуть захищені відеокамери, в які буде важко влучити. Окрім того, на борту машина нестиме два безпілотними, які краще зорієнтують екіпаж у бою.

Також цікаве рішення є і щодо вогневого модуля «Азовця». Його основною ударною силою буду спарені 23-міліметрові авіаційні гармати, керовані ракети «Стугна» і «Корсар». Ще буде установка для відстрілу шрапленльних гранат, яка ефективна при атаці на окопи супротивника.

https://www.youtube.com/watch?v=jcyfpISWsVI


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися