Дружина загиблого у Польщі атовця з Волині не вірить у версію про нещасний випадок
Україна

Дружина загиблого у Польщі атовця з Волині не вірить у версію про нещасний випадок

5 червня 2019, 22:22
0
0
Сподобалось?
0

Тіло атовця Володимира Томашука, який загинув на будівництві у Польщі, не вдалося, як планували рідні, привезти сьогодні, 5 червня, на Волинь. 

Про це розповіла вдова Юлія Томашук, - йдеться у сюжеті Суспільного Волині

За словами юриста Володимира Потарського, виникли проблеми з документами.

Нагадаємо, 1 червня на будівництві у Польщі трагічно загинув 44-річний волинянин, учасник бойових дій, ветеран російсько-української війни, старший солдат Томашук Володимир Федорович. 

Чоловік три останні роки їздив на заробітки. Працював, зі слів дружини, у будівельній компанії Великопольського воєводства. Чоловік загинув на новобудові у місті Рава Мазовецька. Перевезенням тіла Володимира до дому займаються представники будівельної компанії. 

“Мені важко щось ще зараз говорити. Для сім’ї він був дуже хорошим чоловіком і татом. Для своєї родини він був прекрасним братом”, - каже Юлія Томашук. 

Наразі слідство з’ясовує обставини смерті чоловіка. Деталей жінка не знає.

“Він не міг просто так упасти з висоти, бо висоти він не боявся. Він війну пройшов у розвідці у десантних військах. Це була 25 бригада”, - розповіла вдова. 

Володимира Томашука мобілізували 2015-го року. За словами його дружини, чоловік ніколи не розповідав про свої військові заслуги удома, щоб не тривожити рідних.

"Йому дали повістку і він одразу не зважаючи а все, що б не говорили, він пішов і у нього не було ні хвилини думки про те, що він мав би не піти", - запевнила Юлія Томашук. 

Юристи міжнародної компанії нині вивчають документи і відстежують, як ведеться слідство у Польщі. Запевняють: якщо не вдасться вирішити ситуацію як страховий випадок, будуть робити це у судовому порядку. Юристи порадили Юлії Томашук не підписувати без їхнього аналізу жодних документів.

Зі слів Володимира Потарського, суму відшкодування у випадку смерті на виробництві за польським законодавством підраховують індивідуально. Вона може сягати десятка тисяч злотих.

"У таких випадках завжди проводиться слідство за наслідками. І з цього треба починати, як воно зафіксовано, хто потерпілий? Далі – підготовка документів, бо перші витрати, які відбуваються у цьому процесі, їх треба правильно доказати. Вони фізично можуть бути зроблені, але треба правильними документами оформити цей усе. Його треба оформити як документ, що посвідчує факт оплати”, - висловився Володимир Потарський. 

Швидше за все тіло Володимира Томашука привезуть 6 червня у село Бірки Любешівського району, звідки родом чоловік. Там його поховають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися