В Інституті раку у Києві наживались на важкохворих
Україна

В Інституті раку у Києві наживались на важкохворих

26 листопада 2019, 13:02
0
0
Сподобалось?
0

В Інституті раку у хворих вимагають близько 130 тисяч гривень за привернення лікарської уваги.

Про це повідомляє видання 20 хвилин.

Просто так ганяти за хворими вхолосту ніхто не буде, щоб вони навіть помочі нам не надали. Ми лікарня, а не благодійний заклад. Ти не у карман проси, а так начебто в благодійну касу Інституту, да...і чек, так. Ми їм велику справу робимо, а вони нам хоч якусь маленьку, але повинні надати, так?», - такими страшними словами розпочав черговий «навчальний» ранок лікар-хіміотерапевт Олександр Шепель для своїх колег. 

Про цю жахливо-цинічну ситуацію стало відомо завдяки зробленим відеозаписам з прихованих відеокамер, котрі були влаштовані в кабінеті завідувача поліклініки Інституту раку  Аркадія Висоцького та знову ж таки, того самого лікаря хіміотерапевта - Олександра Шепеля, котрий і навчав медперсонал закладу, як правильно змушувати людей примусово робити внески в начебто «благодійну касу» закладу. 

«Народ дурний, як пробка. Поки самі не почнемо робити, ніхто сам і не зробить нам. Будьте артистами. Там, наприклад, ойкніть і скажіть, що ми тільки ліків на 10 тис. гривень виписали, допоможіть хоч трохи державі, щоб ми існували. От заходить до нас пацієнт, а ми йому одразу і говоримо, що він нам має трошечки допомогти. Хоча б 700 гривень в касу покласти.», - вчить лікарів-онкологів, брудній схемі вимагання коштів з хворих людей пан Шепель. 

В той же час, зовсім втративши сором від жадоби власної наживи на людському горі, «золоті ідеї» збагачення на людях активно підтримує і завідувач поліклініки Інституту раку – Аркадію Висоцькому, котрий виявляється ще кмітливішим у питанннях розробки корупційних схем і з тим самим Олександром Шепелем, розроблює план з продажу медичних препаратів своїм пацієнтам, котрі закуповує держава і вони мають надаватися людям абсолютно безоплатно за нагальної потреби. 

«Робити будемо так: пропонуємо людині хороший препарат, але попереджаємо, що це не панацея. Наша звичайна схема – припустимо, ми можемо забезпечити цими препаратами, але ж є більш оптимальний варіант, але він коштує 3 тис. гривень. Він там начебто краще, але вирішувати хворому. І ми обіяємо, що наступний цикл забезпечимо препаратами. Людина сидить, думає, і ми їй говоримо, що препарат за 130 тис. гривень точно надійний. Він то його точно купить, а він є безкоштовним. Ось так», - без навіть і найменшого сердечного колихання  розповідає Аркадій Висоцький Олександрові Шепелю.

Одразу після оприлюднення на загальнодоступних просторах Інтернет-мережі скандального відеозапису за цю справу одразу взялася поліція з проведенням нагального досудового слідства. Після чого наприкінці вересня 2019 року справа була передана до суду. 

Шепелю та Висоцькому інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 184 (порушення права на безоплатну медичну допомогу) і ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України. 

На подальші журналістські запитання про те, яка подальша доля «перевертнів» у білих халатах, відділ комунікації поліції м. Києва відповів: 

«Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з внесенням застави в розмірі 160 тис. 560 грн кожному".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися